Ökumenikus istentiszteletet tartottak vasárnap délelőtt Siófokon, a csütörtöki tragikus buszbaleset harminchárom áldozatára emlékezve a vasúti átjáró közelében lévő Szent Kereszt kápolnában. Közben azonosították a tragédia áldozatait, így a hozzátartozók többsége a gyászszertartást követően visszautazhatott Németországba.

Az elhunytak emlékére három német evangélikus lelkész és egy katolikus pap tartott istentiszteletet. A gyászszertartáson Manfred Stolpe német közlekedési miniszter és Csillag István magyar közlekedési miniszter is kifejezte részvétét. A szertartáson az áldozatok hozzátartozói mellett részt vettek Wilfried Gruber, Németország magyarországi nagykövete, Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, Lamperth Mónika belügyminiszter, Pál Béla, a Miniszterelnöki Hivatal turisztikával foglalkozó politikai államtitkára, több Somogy megyei országgyűlési képviselő, a megyei és a siófoki önkormányzat vezetői, köztük Gyenesei István, a megyegyűlés elnöke és Balázs Árpád, Siófok polgármestere, valamint a megye rendőri vezetői.
Manfred Stolpe mély együttérzését és részvétét nyilvánította a hozzátartozóknak, az áldozatok barátainak egész Németország nevében. A német közlekedési miniszter szerint "ami egy álomutazásnak indult Európa egyik legszebb helyére, a csodálatos Balaton partjára, szörnyű véget ért". A politikus szerint a katasztrófa arra készteti a különböző országok vezetőit, hogy még jobban együttműködjenek az emberek biztonsága érdekében. Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter a Magyar Köztársaság kormánya nevében mélységes együttérzését fejezte ki az elveszített hozzátartozók halála miatt. Álláspontja szerint mint minden ilyen szerencsétlenségnek, ennek is az a tanulsága, hogy "egymásra vagyunk utalva, függetlenül attól, melyik országban élünk".
Közben azonosították a buszbaleset áldozatait, így a hozzátartozók többsége a gyászszertartást követően visszautazhatott Németországba. A harminchárom áldozat holttestét vasárnap még nem szállították el Németországba. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Áll a bál a Parlamentben, a kormánysajtó szinte teljesen néma

Áll a bál a Parlamentben, a kormánysajtó szinte teljesen néma

Palkovics: A több túlóra mindenkinek előnyös lehet

Palkovics: A több túlóra mindenkinek előnyös lehet

Délutánra elvonul a csapadékos idő

Délutánra elvonul a csapadékos idő

Stadionországban a győzelem számít, a NER vállalkozói már győztesnek érezhetik magukat

Stadionországban a győzelem számít, a NER vállalkozói már győztesnek érezhetik magukat

Julia Roberts "lyukait" dicsérte meg véletlenül egy New York-i lap

Julia Roberts "lyukait" dicsérte meg véletlenül egy New York-i lap

HIV-vírust terjesztett, és idősek otthonában is sarlatánkodott egy pozsonyi férfi

HIV-vírust terjesztett, és idősek otthonában is sarlatánkodott egy pozsonyi férfi