Nagy Imre egykori miniszterelnökre és 1956. hősi halottaira emlékeztek közjogi méltóságok, országgyűlési és önkormányzati képviselők, valamint egykori bajtársak, rokonok és barátok hétfőn Budapesten a Vértanúk terén.

Az 1956-os hősökre és Nagy Imre mártírhalált halt miniszerelnökre emlékeztek az ország közjogi méltóságai. A Vértanúk terén az emlékezés és kegyelet koszorúit helyezte el Mádl Ferenc köztársasági elnök, Medgyessy Péter miniszterelnök, Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, Németh János, az Alkotmánybíróság és Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke. Koszorút helyezett el Nagy Erzsébet, a néhai miniszterelnök lánya, a Nagy Imre Társaság örökös elnöke is. A kormány több tagja mellett koszorút helyezett el Dávid Ibolya, az MDF és Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke is.
A Rákoskeresztúri Köztemető 301-es parcellájánál, a 45 éve kivégzett Nagy Imre és a vértanúk szimbolikus sírjánál, valamint a 298-as parcella központi kopjafájánál a kegyelet virágait helyezte el és tiszteletét fejezte ki a Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, a köztársasági elnök nevében Becker Pál hivatalvezető, a kormány nevében Iváncsik Imre, a honvédelmi tárca államtitkára. A helyszínre, melyet nagy erőkkel biztosítottak, csak az emlékezők és kisszámú közönség látogathatott; a megemlékezés rendzavarás nélkül zajlott le. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Talált egy bolygót a Hubble, ami szó szerint elpárolog

Talált egy bolygót a Hubble, ami szó szerint elpárolog

Hivatalossá vált az ukrán ortodox egyház elszakadása

Hivatalossá vált az ukrán ortodox egyház elszakadása

Olyan helyre is hirdetést tesz a Facebook, ahová nem is gondoltuk volna

Olyan helyre is hirdetést tesz a Facebook, ahová nem is gondoltuk volna

Ezrek tüntetnek az MTVA székházánál - percről percre

Ezrek tüntetnek az MTVA székházánál - percről percre

Bristolban is szólt az Orbán, takarodj!

Bristolban is szólt az Orbán, takarodj!

Farkas Zoltán: A züllesztés éve

Farkas Zoltán: A züllesztés éve