Elkészült a Szász Károly PSZÁF-elnök bántalmazását vizsgáló rendőri jelentés, de gyanúsított még nincs az ügyben. A rendőrség még nem tudja a bűncselekmény indítékát sem.

A csütörtökön közzétett jelentés elkészítésére Medgyessy Péter miniszterelnök június 17-én utasította a rendőrséget. Jakab Géza dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitányának bűnügyi helyettese tegnap közölte: tovább vizsgálják az ügyet annak "teljes skálájában", együttműködve társszerveikkel, így a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósággal is.
A rendőrség többek között vizsgálja az ujjlenyomatokat, amiket azon a kerékpáron találtak, amellyel balesetet színleltek Szász Károly megverése előtt. Már megtalálták a kerékpár eredeti tulajdonosát, aki azonban a Garai téri piacon a múlt év augusztusában egy ismeretlennek eladta biciklijét - mondta a dandártábornok.
Jakab elmondta azt is, hogy az eddigi vizsgálatok során Szász Károly bántalmazásának motívumát, illetve indítékát nem tudták megállapítani. Szász egy akkor készülő felügyeleti határozattal hozta összefüggésbe a személye elleni támadást.
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnökét június 16-án ismeretlenek bántalmazták. Az elnök nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Napos, de hűvös idő várható

Napos, de hűvös idő várható

Nagy siker a két Vajda kiállítás

Nagy siker a két Vajda kiállítás

Ciprussal állapodott meg Szijjártó, gáz érkezne a messzi földről, ha lesz vezeték

Ciprussal állapodott meg Szijjártó, gáz érkezne a messzi földről, ha lesz vezeték

BL: United – PSG és Liverpool – Bayern a nyolcaddöntőben

BL: United – PSG és Liverpool – Bayern a nyolcaddöntőben

Durvul a Brexit-vita

Durvul a Brexit-vita

Brutális akkumulátort és teljesítményt kaphat a Samsung összehajtható okostelefonja

Brutális akkumulátort és teljesítményt kaphat a Samsung összehajtható okostelefonja