Tetszett a cikk?

Elkészült a Szász Károly PSZÁF-elnök bántalmazását vizsgáló rendőri jelentés, de gyanúsított még nincs az ügyben. A rendőrség még nem tudja a bűncselekmény indítékát sem.

A csütörtökön közzétett jelentés elkészítésére Medgyessy Péter miniszterelnök június 17-én utasította a rendőrséget. Jakab Géza dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitányának bűnügyi helyettese tegnap közölte: tovább vizsgálják az ügyet annak "teljes skálájában", együttműködve társszerveikkel, így a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósággal is.
A rendőrség többek között vizsgálja az ujjlenyomatokat, amiket azon a kerékpáron találtak, amellyel balesetet színleltek Szász Károly megverése előtt. Már megtalálták a kerékpár eredeti tulajdonosát, aki azonban a Garai téri piacon a múlt év augusztusában egy ismeretlennek eladta biciklijét - mondta a dandártábornok.
Jakab elmondta azt is, hogy az eddigi vizsgálatok során Szász Károly bántalmazásának motívumát, illetve indítékát nem tudták megállapítani. Szász egy akkor készülő felügyeleti határozattal hozta összefüggésbe a személye elleni támadást.
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnökét június 16-án ismeretlenek bántalmazták. Az elnök nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Távozik a Commerzbank Magyarországról

Távozik a Commerzbank Magyarországról

Tordai Bence szerint Varga Mihály mellbe lökte, amikor ő megkérte, hogy csatlakozzon a kezdeményezésükhöz

Tordai Bence szerint Varga Mihály mellbe lökte, amikor ő megkérte, hogy csatlakozzon a kezdeményezésükhöz

Hány kortárs női író könyve jelent meg tavaly Magyarországon?

Hány kortárs női író könyve jelent meg tavaly Magyarországon?