Tetszett a cikk?

A romaügyekért felelős államtitkár szerdán egy asztalhoz ülteti Kolompár Orbánt és a magát még elnöknek tekintő Horváth Aladárt az Országos Cigány Önkormányzatban (OCÖ) kialakult helyzet tisztázására. Közben Kolompár Orbán, az OCÖ vitatott körülmények között megválasztott elnöke a szervezet pénzét kezelő bankban új aláírási címpéldányt nyújtott be, és ezentúl a testület három vezetőjének egyidejű aláírásával jogosult a pénzfelvételre, Horváth Aladár így nem rendelkezhet pénzek fölött.

"A volt elnök már nem gazdálkodhat az OCÖ pénzével" - mondta az OCÖ-ben korábban az ügyvezető elnöki posztot betöltő Kolompár Orbán, aki Horváth Aladár eddigi elnök helyett magát tekinti az önkormányzat elsőszámú vetetőjének. Kolompár szerint az önkormányzat havi költségvetése 17 millió 900 ezer forint, de ezt az összeget 24 millió forintra akarják emelni. Az erről szóló javaslatot eljuttatták az illetékes minisztériumba, válasz azonban még nem érkezett. Az önkormányzat pénzeszközei az alapvető működésre elegendők, ezért korlátozzák a telefonhasználatot és takarékoskodnak az irodaköltségekkel. "Megszüntettük a Horváth Aladár által felállított elnöki kabinetet, amelynek a költsége több mint 2 millió forint volt havonta, s az így megtakarított összeggel is a szervezet működését segítjük" - mondta Kolompár Orbán. Horváth Aladár az elnöki kabinetben több tanácsadót, egy sajtóreferenst, egy sajtószóvivőt és egy titkárt foglalkoztatott.
Közben Horváth Aladár bejelentette: részt vesz azon a szerdai egyeztetésen, amelyre a romaügyekért felelős államtitkár hívta meg a két, egymással vitában álló elnököt a szervezetben kialakult helyzet tisztázására. "Tárgyalást kell folytatnia a két vezetőnek egymással, mert az önkormányzat vezetése körül kialakult helyzetet kezelni kell, s folytatni kell azt a demokratikus roma politikát, amit a testület meghirdetett és elkezdett" - mondta a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára kedden. Teleki hozzátette: nem tiszte eldönteni, hogy ki az OCÖ legitim vezetője, és állást sem kíván foglalni a kérdésben. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több országból korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarországra üzleti céllal

Több országból korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarországra üzleti céllal

Vulkáni kőzet és hamu hullott eső helyett a szicíliai kisvárosra

Vulkáni kőzet és hamu hullott eső helyett a szicíliai kisvárosra

A világ tizedik legszebb mozijának választották a Puskint

A világ tizedik legszebb mozijának választották a Puskint