A romaügyekért felelős államtitkár szerdán egy asztalhoz ülteti Kolompár Orbánt és a magát még elnöknek tekintő Horváth Aladárt az Országos Cigány Önkormányzatban (OCÖ) kialakult helyzet tisztázására. Közben Kolompár Orbán, az OCÖ vitatott körülmények között megválasztott elnöke a szervezet pénzét kezelő bankban új aláírási címpéldányt nyújtott be, és ezentúl a testület három vezetőjének egyidejű aláírásával jogosult a pénzfelvételre, Horváth Aladár így nem rendelkezhet pénzek fölött.

"A volt elnök már nem gazdálkodhat az OCÖ pénzével" - mondta az OCÖ-ben korábban az ügyvezető elnöki posztot betöltő Kolompár Orbán, aki Horváth Aladár eddigi elnök helyett magát tekinti az önkormányzat elsőszámú vetetőjének. Kolompár szerint az önkormányzat havi költségvetése 17 millió 900 ezer forint, de ezt az összeget 24 millió forintra akarják emelni. Az erről szóló javaslatot eljuttatták az illetékes minisztériumba, válasz azonban még nem érkezett. Az önkormányzat pénzeszközei az alapvető működésre elegendők, ezért korlátozzák a telefonhasználatot és takarékoskodnak az irodaköltségekkel. "Megszüntettük a Horváth Aladár által felállított elnöki kabinetet, amelynek a költsége több mint 2 millió forint volt havonta, s az így megtakarított összeggel is a szervezet működését segítjük" - mondta Kolompár Orbán. Horváth Aladár az elnöki kabinetben több tanácsadót, egy sajtóreferenst, egy sajtószóvivőt és egy titkárt foglalkoztatott.
Közben Horváth Aladár bejelentette: részt vesz azon a szerdai egyeztetésen, amelyre a romaügyekért felelős államtitkár hívta meg a két, egymással vitában álló elnököt a szervezetben kialakult helyzet tisztázására. "Tárgyalást kell folytatnia a két vezetőnek egymással, mert az önkormányzat vezetése körül kialakult helyzetet kezelni kell, s folytatni kell azt a demokratikus roma politikát, amit a testület meghirdetett és elkezdett" - mondta a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára kedden. Teleki hozzátette: nem tiszte eldönteni, hogy ki az OCÖ legitim vezetője, és állást sem kíván foglalni a kérdésben. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Olcsóbbak lesznek a játékok, és nem az akciók miatt

Olcsóbbak lesznek a játékok, és nem az akciók miatt

Pert vesztett a Beatrice-botrányt kirobbantó újságíró

Pert vesztett a Beatrice-botrányt kirobbantó újságíró

A japán „hóhér” és a mohó cégvezér, vádat emeltek az autóipar Carlos királya ellen Tokióban

A japán „hóhér” és a mohó cégvezér, vádat emeltek az autóipar Carlos királya ellen Tokióban

Palkovics visszaszólt Pokorninak oktatásügyben

Palkovics visszaszólt Pokorninak oktatásügyben

Ceglédi: Elvárom Tarlós István bocsánatkérését

Ceglédi: Elvárom Tarlós István bocsánatkérését

Elkezdődött a lehűlés: havas eső, hó is eshet

Elkezdődött a lehűlés: havas eső, hó is eshet