Tetszett a cikk?

Nem sikerült megegyezésre jutnia az Országos Cigány Önkormányzat két elnökének azon a tanácskozáson, amelyet Teleki László roma ügyekért felelős államtitkár kezdeményezett. "Továbbra is mindkét fél elnöknek tekinti magát" -mondta Teleki. Horváth Aladár, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) leváltott elnöke, bejelentette, szerdától felfüggeszti elnöki tevékenységét, egyben a romaügyi államtitkáron keresztül kéri a kormányzatot, hogy függessze fel a szervezet működését is.

Horváth Aladár közölte,változatlanul úgy gondolja, leváltása jogszerűtlen volt. "Mint elnök, nem tudok felelősséget vállalni jelenleg az önkormányzat működéséért és vezetéséért, ezért felfüggesztem elnöki tevékenységemet és nem kívánok elnökként eljárni az önkormányzat működését illetően addig, amíg jogerős döntés nem születik a személyemet érintő kérdésben" - jelentette ki.
Hozzáfűzte: az ügyészséghez fordul, mert az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát (szmsz) szerinte okirat-hamisítással módosították, és az OCÖ pénzét kezelő bankban hamis adatokkal nyújtották be az új aláírási címpéldányt.
Horváth Aladár azt is elmondta, a Teleki László államtitkár által kezdeményezett szerdai egyeztetésen javasolta, hogy a Demokratikus Roma Koalíciót alkotó három szervezet egy-egy vezetője üljön le, és beszéljék meg, mi váltotta ki a vezetés körül kialakult vitát, de kérésére elutasító választ kapott. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ötéves börtönbüntetésre ítélték Traian Basescu volt román elnök lányát

Ötéves börtönbüntetésre ítélték Traian Basescu volt román elnök lányát

Green NCAP: Ez a lista mutatja, a legújabb autók mennyire környezetszennyezőek

Green NCAP: Ez a lista mutatja, a legújabb autók mennyire környezetszennyezőek

Tíz orvos és 50 ápoló távozott a győri kórházból

Tíz orvos és 50 ápoló távozott a győri kórházból