A Borsodi Sörgyár Rt. továbbra is érvényben lévőnek tekinti az IMS sportmarketing cégen keresztül 2001-ben a Hivatásos Labdarúgó Ligával öt évre aláírt, a profi liga névadó szponzori jogairól szóló szerződést. Az idén júniusban, a liga által a - cég szerint - jogellenesen kiírt pályázaton nem induló Borsodi jogai érvényesítése érdekében peres eljárást kezdeményez. Az elmúlt idényben Borsodi Liga néven futó NB I a kedden aláírt szerződés értelmében a jövőben Arany Ászok Liga lesz.

A cég álláspontja szerint a megegyezésre vonatkozó minden kezdeményezését elutasította a liga, miután az év elején kiderült, hogy a tulajdonos-ügyvezető halála miatt az IMS szerződéses kötelezettségeit nem tudja teljesíteni. A Borsodi felajánlotta, hogy átvállalja a teljesítést, amit a sörgyár szerint a liga a Ptk. 286. paragrafusa szerint köteles lett volna elfogadni. A liga ezt elutasította, viszont új ajánlatában a névszponzori cím minimális díját 300 millió forintban jelölte meg, illetve megfogalmazta azokat a szolgáltatásokat, amelyek ezen összeg mellett a szponzort megilletik.
A Borsodi úgy véli, a liga a korábbi konstrukcióban biztosított jogok mellett csak csekély mértékben megnövelt szolgáltatáscsomagért közel kétszeres szponzori díjra tartott igényt, holott addig sem tett eleget szerződésszerűen kötelezettségeinek. Az együttműködés során ugyanis a Borsodi Ligában induló csapatok, valamint a televízióban közvetített mérkőzések száma is csökkent. Ezért a sörgyár érvényben lévőnek tekinti szerződését, a pályázaton nem kíván részt venni, továbbá minden törvényes eszközt fel kíván használni jogai és érdekei védelmében.
A Magyar Labdarúgó Ligának nem volt szerződése a Borsodi Sörgyár Rt.-vel - mondta el az ügy kapcsán Szieben László ligaigazgató. Szerinte a ligának egy angol céggel van szerződése, amely megnevezheti a névszponzort. "Véleményem szerint a Borsodi Sörgyár hibázott, amikor nem élt a liga által felkínált előjoggal" - tette hozzá Szieben.
Demján Sándor MLL-elnök és Nick Johnson, a Dreher Sörgyárak Rt. marketing igazgatója kedden írta alá azt a szerződést, amely szerint a cég 2006-ig évente 300 millió forinttal támogatja a Magyar Labdarúgó Ligát, így a pénteken kezdődő élvonalbeli bajnokság elnevezése ezentúl Arany Ászok Liga. A sörgyár korábban a magyar válogatott támogatója is volt, jelenleg több élvonalbeli klubot (FTC, DVSC-MegaForce, Győr, Békéscsaba, Siófok) szponzorál. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Brexit: A brit kormányt nem érdekli az EU Bírósága által nyitott kiskapu

Brexit: A brit kormányt nem érdekli az EU Bírósága által nyitott kiskapu

Magyar is van Európa legjobb karácsonyi vásárai között

Magyar is van Európa legjobb karácsonyi vásárai között

Elmarad Curtis nagykoncertje

Elmarad Curtis nagykoncertje

Jön a hideg, havat is hoz magával

Jön a hideg, havat is hoz magával

Azonnal legitimálta a közmédia Hadházy tüntetését

Azonnal legitimálta a közmédia Hadházy tüntetését

Újabb részletek derültek ki az Ausztriában működő gyilkos boszorkányszektáról

Újabb részletek derültek ki az Ausztriában működő gyilkos boszorkányszektáról