Tetszett a cikk?

A Borsodi Sörgyár Rt. továbbra is érvényben lévőnek tekinti az IMS sportmarketing cégen keresztül 2001-ben a Hivatásos Labdarúgó Ligával öt évre aláírt, a profi liga névadó szponzori jogairól szóló szerződést. Az idén júniusban, a liga által a - cég szerint - jogellenesen kiírt pályázaton nem induló Borsodi jogai érvényesítése érdekében peres eljárást kezdeményez. Az elmúlt idényben Borsodi Liga néven futó NB I a kedden aláírt szerződés értelmében a jövőben Arany Ászok Liga lesz.

A cég álláspontja szerint a megegyezésre vonatkozó minden kezdeményezését elutasította a liga, miután az év elején kiderült, hogy a tulajdonos-ügyvezető halála miatt az IMS szerződéses kötelezettségeit nem tudja teljesíteni. A Borsodi felajánlotta, hogy átvállalja a teljesítést, amit a sörgyár szerint a liga a Ptk. 286. paragrafusa szerint köteles lett volna elfogadni. A liga ezt elutasította, viszont új ajánlatában a névszponzori cím minimális díját 300 millió forintban jelölte meg, illetve megfogalmazta azokat a szolgáltatásokat, amelyek ezen összeg mellett a szponzort megilletik.
A Borsodi úgy véli, a liga a korábbi konstrukcióban biztosított jogok mellett csak csekély mértékben megnövelt szolgáltatáscsomagért közel kétszeres szponzori díjra tartott igényt, holott addig sem tett eleget szerződésszerűen kötelezettségeinek. Az együttműködés során ugyanis a Borsodi Ligában induló csapatok, valamint a televízióban közvetített mérkőzések száma is csökkent. Ezért a sörgyár érvényben lévőnek tekinti szerződését, a pályázaton nem kíván részt venni, továbbá minden törvényes eszközt fel kíván használni jogai és érdekei védelmében.
A Magyar Labdarúgó Ligának nem volt szerződése a Borsodi Sörgyár Rt.-vel - mondta el az ügy kapcsán Szieben László ligaigazgató. Szerinte a ligának egy angol céggel van szerződése, amely megnevezheti a névszponzort. "Véleményem szerint a Borsodi Sörgyár hibázott, amikor nem élt a liga által felkínált előjoggal" - tette hozzá Szieben.
Demján Sándor MLL-elnök és Nick Johnson, a Dreher Sörgyárak Rt. marketing igazgatója kedden írta alá azt a szerződést, amely szerint a cég 2006-ig évente 300 millió forinttal támogatja a Magyar Labdarúgó Ligát, így a pénteken kezdődő élvonalbeli bajnokság elnevezése ezentúl Arany Ászok Liga. A sörgyár korábban a magyar válogatott támogatója is volt, jelenleg több élvonalbeli klubot (FTC, DVSC-MegaForce, Győr, Békéscsaba, Siófok) szponzorál. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fülöp herceget átszállították egy másik kórházba, ahol a szívét vizsgálják

Fülöp herceget átszállították egy másik kórházba, ahol a szívét vizsgálják

Egyórás idősávot ajánlanak az időseknek a vásárlásra Székesfehérváron

Egyórás idősávot ajánlanak az időseknek a vásárlásra Székesfehérváron

Videón, ahogy egy tolvaj áldozata után oson és ellopja a tárcáját

Videón, ahogy egy tolvaj áldozata után oson és ellopja a tárcáját