Tetszett a cikk?

A keddi felhőszakadás miatt elöntött Kecskeméten kedden késő este is megállás nélkül dolgoztak a tűzoltók, szivattyúzták a vizet az elöntött épületekből. A városból összesen 258 bejelentés érkezett arról, hogy a pincékben és garázsokban áll a víz - tájékoztatta az MTI-t a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.

Minden út és utca felszabadult a városban, kivéve az aluljárót - közölte Geiger János ezredes. Ezt a városból a Békéscsaba felé vezető útszakaszt csak a lerakódott üledék, szemét kitakarítása után adható át a forgalomnak. Emberélet a felhőszakadás következtében nem került veszélybe, s egyetlen egy épület sem vált lakhatatlanná. A károk felbecsülésére akkor kerülhet sor, ha a falak kiszáradtak.
A kecskeméti meteorológiai obszervatórium tájékoztatása szerint a városra a 12 és fél órás felhőszakadás alatt összesen 113 milliméter csapadék hullott. Ez a mennyiség a július havi átlag több mint háromszorosa, s az 550 milliméter körüli egész éves átlagnak megközelítőleg az egyötöde.
A város több pontjántegnap 40-50 centiméter magas víztenger borította az utcákat, amelyek előtt rendőrök terelik másfelé a forgalmat. A víz és részint a beázástól elakadt autók miatt csak hatalmas kerülőkkel tudtak közlekedni a mentők és az autóbuszok is Kecskeméten.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiválasztották a Hableány-emlékmű építőjét

Kiválasztották a Hableány-emlékmű építőjét

Az AstraZeneca eladta a részesedését a Modernában

Az AstraZeneca eladta a részesedését a Modernában

Varga Mihály: Korai még az a kérdés, érheti-e hátrány a magyarokat a keleti vakcinák miatt

Varga Mihály: Korai még az a kérdés, érheti-e hátrány a magyarokat a keleti vakcinák miatt