Tetszett a cikk?

Megsértette a közbeszerzési törvényt a Miniszterelnöki Hivatal (MeH), mert nem biztosított esélyegyenlőséget ez év februárjában tolmácsolásra kiírt pályázatán - állapította meg a Közbeszerzési Döntőbizottság. Gál J. Zoltán kormányszóvivő közölte, MeH tudomásul veszi a döntést. A szóvivő nem kívánt reagálni Répássy Róbert felvetésére, aki arra szólította fel a kormányt, hogy kérjen elnézést a magyarországi fordító- és tolmácsirodáktól.

A döntőbizottság megállapította, hogy az ajánlatkérő az eljárás során figyelmen kívül hagyva a speciális eljárási szabályokat, azt a követelményt állította a meghívottak elé, hogy az ajánlat részeként, ajánlattételi határidőre - amely nem volt több 5 munkanapnál - igazoljanak tagságot a Magyar Fordítóirodák Egyesületénél. A MeH olyan helyzetet teremtett, amelyben a meghívott ajánlattevők, amennyiben a felhívás kézhezvételének időpontjában nem voltak tagjai az egyesületnek, "el voltak zárva attól, hogy eredményesen részt vehessenek az ajánlatkérő által kiírt pályázaton".

A Miniszterelnöki Hivatal a közbeszerzés elnyerésére szándékosan csak olyan pályázókat hívott meg, akik közül egyedül a miniszterelnök tolmácsa tudott érvényes ajánlatot tenni -áll Répássy Róbert Fidesz frakcióvezető-helyttesének az esettel kapcsolatos közleményében. A Fidesz arra szólította fel a MeH-et, hogy a törvénysértésért kérjen elnézést a magyarországi fordító- és tolmácsirodáktól, amelyek joggal hitték, hogy az európai uniós csatlakozás számukra is egyenlő munkavállalási esélyeket jelent. Gál J. Zoltán Répássy felvetésére nem kívánt reagálni. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Teknősbéka talált fejen egy idős nőt Floridában

Teknősbéka talált fejen egy idős nőt Floridában

Nem ment el Pintér Sándor a bizottsági meghallgatásra, ahol a járványkezelésről kérdezték volna

Nem ment el Pintér Sándor a bizottsági meghallgatásra, ahol a járványkezelésről kérdezték volna

Daciák és Ladák helyett Alfa Romeókat tervez a sztárdesigner

Daciák és Ladák helyett Alfa Romeókat tervez a sztárdesigner