Tetszett a cikk?

Levélben fenyegette meg egy ismeretlen Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnökét és családját, erősítette meg hétfőn a hvg.hu-nak a szervezet kommunikációs osztályának munkatársa. A PSZÁF vezetője a rendőri védelem kiterjesztését kérte.

Az aláírás nélküli levelet hétfőn kapta kézhez a PSZÁF elnöke, aki rendőrségi feljelentést tett az ügyben, és ezzel egyidejűleg az esetről tájékoztatta Medgyessy Péter miniszterelnököt valamint Salgó Lászlót, Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vezetőjét is. Szász Károly az eset kapcsán arra kérte az ORFK vezetőjét, hogy a neki biztosított rendőri védelmet a családjára is terjesszék ki, mondta el a PSZÁF munkatársa.
Szász Károly azt követően kapott rendőri védelmet, hogy június 16-án ismeretlenek bántalmazták. Az elnök nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az elkövetőket a rendőrség egyelőre nem találja.
A PSZÁF munkatársa szerint egyelőre sem megerősíteni sem pedig cáfolni nem lehet azt, hogy a levélben érkezett fenyegetés kapcsolatban lenne a júniusban Szász Károly ellen elkövetett fizikai bántalmazással.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ennél menőbb oltópontot nehéz elképzelni

Ennél menőbb oltópontot nehéz elképzelni

Visszavonja a kormány a civiltörvényt

Visszavonja a kormány a civiltörvényt

A szociális jogok fokozott védelmét érné el az ET

A szociális jogok fokozott védelmét érné el az ET