Tetszett a cikk?

A bordélyházak működését tiltó New York-i egyezmény felülvizsgálatát javasolja Horváth Csaba, II. kerületi polgármester. Kerületében nem akar türelmi zónát, ellenben vigalmi negyed létesítését szorgalmazza; mint mondta, a zónák kijelölése "nem működik". Sajtótájékoztatójára reagálva Földi Ágnes, a Magyarországi Prostituáltak Országos Szövetségének elnöke egyetértését fejezte ki az elképzeléssel.

A polgármester a kerület egyik legelegánsabb részén, a Bimbó út, Endrődi Sándor utca és Balogh Ádám utca kereszteződésében tartott tájékoztatóján kijelentette: "Meggyőződésem, hogy vigalmi negyedek létesítésével sokkal kulturáltabbá és átláthatóbbá válna az örömlányok tevékenysége, s a kizárólag a lakókörnyezeten kívül megvalósuló vigalmi negyedek a lakók általános életvitelét sem zavarnák".
Emlékeztetett arra: a miskolci, nyíregyházi, mogyoródi példa "ékes bizonyítéka volt" annak, hogy a türelmi zónák kijelölése nem működik. Egyben kijelentette, minden eszközt be fog vetni, hogy a türelmi zóna kijelölése ne történhessen meg a II. kerületben. Elmondta azt is: a New York-i egyezmény felülvizsgálatával kapcsolatban örömmel fogadta Takács Albert ombudsman hasonló megnyilvánulását, ezért személyes találkozót fog kezdeményezni az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettesével.
A Magyarországi Prostituáltak Országos Szövetsége július közepén jogerősen pert nyert a Fővárosi Bíróságon, amelynek döntése értelmében a II. kerületi önkormányzatnak hatósági bizonyítványt kell kiadnia arról, hogy mely utcák védettek és hol dolgozhatnak jogszerűen az örömlányok.
Földi Ágnes ennek kapcsán emlékeztetett: az egyesület a polgármesterek négy éve tartó mulasztásos törvénysértése miatt kérte az ország minden részén hatósági bizonyítvány kiadását. "Amennyiben létrejön az első vigalmi negyed, természetesen azonnal eláll az egyesület a hatósági bizonyítványok kiadásának kérésétől" - emelte ki Földi Ágnes. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!