Tetszett a cikk?

Házkutatást tartott pénteken a rendőrség a K and H brókercégének ügyével összefüggésbe hozott Britton Kft. fővárosi irodájában, a hegyeshalmi határállomáson pedig feltartóztatták Rejtő E. Tibort, a K and H lemondott vezérigazgatóját. Előzőleg Demeter Ervin azt nyilatkozta: egyre több információ bizonyítja, hogy a Britton révén a szocialisták érintettek a brókerbotrányban. Az Orbán-kormány titokminiszterének állításait cáfolta a kormányszóvivő, közleményben utasította vissza az MSZP elnöksége, pereket is kilátásba helyezve a vádaskodás megakadályozására.

A hegyeshalmi határállomáson péntek délelőtt feltartóztatták Rejtő E. Tibort, a K and H bank lemondott vezérigazgatóját. A volt bankvezetőt a pénzintézet brókercégének ügyében gyanúsítottként akarják kihallgatni még pénteken. Rejtő E. Tibor és felesége Ausztriába kívánt utazni, de az érvényben lévő körözés miatt feltartóztatták őt a határállomáson. Az MTI úgy tudja, hogy a rendőrség néhány órával a feltartóztatás előtt adta ki a körözést Rejtő E. Tibor ellen. A K and H brókercégének ügyében eddig egyetlen gyanúsított van, a Bécsben kiadatási őrizetben lévő Kulcsár Attila.
Házkutatást tartott pénteken délelőtt a rendőrség a K and H brókercégének ügyével összefüggésbe hozott Britton Kft. Újpest rakpart 1. szám alatti irodájában. Péntek délután az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának három nyomozója iratokat hozott ki az irodából. A nyomozók a helyszínen várakozó újságírók egyetlen kérdésére sem voltak hajlandók válaszolni, autójukba ülve szó nélkül távoztak. Ezzel a házkutatás feltehetően befejeződött.
Demeter magyarázatra vár
Demeter Ervin csütörtöki sajtótájékoztatóján azt kérte az MSZP elnökétől: adjon egyértelmű választ arra a kérdésre, hogy Kulcsár Attila, illetve a K and H Bank brókercége támogatta-e az MSZP kampányát. Medgyessy Péter kormányfőtől azt szeretné Demeter megtudni, hogy kapcsolatban állt-e a Britton Kft.-vel. Demeter arra is kíváncsi: a kormányfő nem tartja-e furcsának, hogy „a Britton Kft. éppen a Medgyessy miniszterelnök-jelöltségéről döntő szocialista kongresszus után jelent meg az üzleti életben?”
A kormányszóvivő és az MSZP tagad
Gál J. Zoltán szerint a kormány egyetlen tagja sem érintett a K and H bankcsoporthoz kötődő, bűncselekmény gyanújára okot adó ügyletekben. "Demeter Ervin tehát hazudott", és folytatja próbálkozásait, hogy gyanúba keverje a kormányt. „Politikai ügyet kíván kreálni egy köztörvényes bűntettből, ezért hátráltatja a hatóságok munkáját, vagyis politikai védelmet ad a köztörvényes bűntett gyanúsítottjainak" - fogalmazott a kormányszóvivő.
Az MSZP elnöksége csütörtökön cáfolta, hogy a párt bármilyen módon érintett lenne a K and H brókercégének ügyében. A párt elnöksége bejelentette, hogy az MSZP rágalmazásért beperli Demeter Ervint, Rogán Antalt "és mindazokat, akik a párt jó hírét alaptalanul bemocskolják". A szocialista frakció ezt követően jelentette be, hogy képviselői kérdést kívánnak feltenni a legfőbb ügyésznek arról, mi az oka, hogy eddig nem gyanúsították meg a Kulcsár Attila körüli bűncselekmények többi résztvevőjét.
A Britton szerint nincs kapcsolatuk a szocialistákkal
A Britton Kft. neve a Pannonplastban szerzett részesedésekor merült fel. A tulajdonszerzés módját a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete kifogásolta, ezért a céget 6 millió forintra büntette. Kerék Csaba, a cég vezetője az Origo hírportálnak adott interjúban állította, sem Medgyessy Péter, sem más kormánypolitikus nem áll a cégcsoport hátterében, a Britton Magyarország nem MSZP közeli vállalkozói csoport, így elképzelhetetlen, hogy az MSZP-t rajtuk keresztül eléri a brókerügy. Adásvételi szerződés adataival bizonyította Kerék Csaba, hogy egy másik, nem ismert személy vette meg tőlük azt a gépkocsit, amelyről azt állítják, hogy ők adták Puch Lászlónak, az MSZP pénztárnokának. Kerék Csaba ugyanakkor elismerte, hogy volt "személyes viszonya" Kulcsár Attilával, és volt üzleti kapcsolatuk is. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kínai hekkerek állítják, javíthatatlan hibát találtak az Apple egyik legfontosabb alkatrészében

Kínai hekkerek állítják, javíthatatlan hibát találtak az Apple egyik legfontosabb alkatrészében

Kivont egy gyógyszert a forgalomból az OGYÉI

Kivont egy gyógyszert a forgalomból az OGYÉI

A magyar nagykövetség épületét is megtépázta a bejrúti robbanás

A magyar nagykövetség épületét is megtépázta a bejrúti robbanás