Tetszett a cikk?

Felavatták az ország első regionális roma informatikai központját Szombathelyen, az intézmény a roma kisebbségi önkormányzatok munkáját segíti majd.

Bognárné Várfalvi Mariann, a Nemzeti Etnikai és Kisebbségi Hivatal munkatársa, kormánytanácsadó hangsúlyozta: a központok lehetővé teszik, hogy a pályázatokról, a munkalehetőségekről, a lakhatásról, az egészség-megőrzési programokról, valamint a gyermeknevelést segítő lehetőségekről szóló információk hamarabb eljuthassanak a romákhoz.
Kolompár Orbán, az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat (OCÖ) elnöke közölte, a Demokratikus Roma Koalíciót alkotó szervezetek vállalásának megfelelően az ország valamennyi megyéjében és a fővárosban is nyílik majd a szombathelyihez hasonló információs központ; a programra mintegy 120 millió forint áll rendelkezésre. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dögös előzetes érkezett a Wonder Woman 1984-hez

Dögös előzetes érkezett a Wonder Woman 1984-hez

Koronavírus: három halott, 35 új fertőzött

Koronavírus: három halott, 35 új fertőzött

Elvitték a rendőrök az egyik hongkongi ellenzéki lap tulajdonosát

Elvitték a rendőrök az egyik hongkongi ellenzéki lap tulajdonosát