Tetszett a cikk?

A Legfelsőbb Bíróság (LB) nem ítélte alaposnak Tocsik Márta polgári perében a felülvizsgálati kérelmeket és helyben hagyta tavalyi ítéletét. A Fővárosi Bíróságnak új eljárásban kell határoznia arról, hogy megtarthatja-e Tocsik a 800 milliós sikerdíjat, vagy kamatostul vissza kell-e fizetnie azt.

Tavaly októberben a Legfelsőbb Bíróság (LB) jogerős ítéletében jó erkölcsbe ütközés miatt semmissé nyilvánította a 800 milliós sikerdíj alapjául szolgáló megbízási szerződéseket, és a jogkövetkezmények megállapítására új elsőfokú eljárásra utasított.
Az ítéletet Tocsik Márta és a Legfőbb Ügyészség egyaránt felülvizsgálati kérelemmel támadta. Tocsik a jó erkölcsbe ütközést kifogásolta, míg az ügyészség szerint a szerződések nemcsak az erkölcsbe, hanem jogszabályokba is ütköznek.
Az LB hétfőn hozott ítélete szerint jogot nem, csak jó erkölcsöt sértettek Tocsik sikerdíjas szerződései. Az LB kimondta azt is, hogy ezért a szerződések semmisek, de arról nem határozott, hogy ez pontosan milyen követekezményekkel jár Tocsik Mártára nézve. A Legfelsőbb Bíróság ugyanis ennek eldöntését a Fővárosi Bíróságra bízta: az FB-nek új eljárásban kell határoznia arról, hogy megtarthatja-e Tocsik a 800 milliós sikerdíjat, vagy kamatostul vissza kell-e fizetnie azt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Focirajongók, boruljunk le: Pelé 80 éves!

Focirajongók, boruljunk le: Pelé 80 éves!

Molotov-koktélok repültek '56 októberében – sokat tettek ezért a finn katonák

Molotov-koktélok repültek '56 októberében – sokat tettek ezért a finn katonák

"Köszönöm, Viktor" – Magyarország 150 lélegeztetőgépet ad Csehországnak

"Köszönöm, Viktor" – Magyarország 150 lélegeztetőgépet ad Csehországnak