Tetszett a cikk?

Újhelyi István szocialista képviselő, az MSZP médiapolitikusa hétfőn sajtótájékoztatón vetette fel: Szadai Károly, a Magyar Rádió kuratóriumának elnöke és Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke kompromittáló iratokkal zsarolhatta Kondor Katalint. Szadai és Kövér visszautasították Újhelyi vádját, és bejelentették: jogi lépésekhez folyamodnak a képviselő ellen.

Szadai Károly „betegesnek” nevezte Újhelyi István hétfői felvetését, amelyben Kövér László volt titkosszolgálatokat felügyelő minisztert és a korábban a miniszter személyi titkáraként tevékenykedő Szadait meggyanúsította, hogy a kezükben lévő titkos, kompromittáló dokumentumokkal éveken keresztül sakkban tartották Kondor Katalint, a Magyar Rádió jelenlegi elnökét. A szocialista Újhelyi szerint Kondornak "éveken keresztül olyan külső akaratot kellett szolgálnia", amely egy demokratikus ország rádióelnökének ténykedésében elfogadhatatlan.
"A leghatározottabb formában visszautasítom Újhelyi István rágalmazó, becsületsértő állítását. Soha nem zsaroltam meg senkit" - jelentette ki Szadai, majd azt is hozzátette: a képviselő ellen pert indít. Kövér László úgy reagált: azon nem lepődik meg, hogy Újhelyi "a Werber-jugend vezéreként a demokratikus politikai közélethez nem méltó módon nyilatkozik", állításaiért azonban a szocialista politikusnak a törvény előtt kell vállalnia a felelősséget.
Újhelyi István sajtótájékoztatóját eredetileg a Magyar Rádió budapesti székháza előtt kívánta megtartani, ebben azonban egy húsz-harminc főből álló csoport bekiabálásokkal és hangoskodással megakadályozta őt. A rendzavarók Újhelyi érdeklődésére elmondták: a sajtótájékoztató helyszínéről és időpontjáról polgári körök értesítették őket. A képviselő ezek után a Képviselői Irodaházban tartotta meg a tájékoztatót. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tömegbaleset történt az M0-son

Tömegbaleset történt az M0-son

Drágul az étkezési búza, újra emelkedhet a liszt ára

Drágul az étkezési búza, újra emelkedhet a liszt ára

Vitték a traktort, a vasat, a díszhóembert – Szlovákiából járt át lopni a mindent vivő páros

Vitték a traktort, a vasat, a díszhóembert – Szlovákiából járt át lopni a mindent vivő páros