Tetszett a cikk?

Jövőre 5,3 százalékkal emelkedik a lakossági gázár, de az 1500 köbméterig fogyasztók, vagyis a lakosság 55 százaléka esetében a gázár-kompenzáció miatt a változás csupán 3,4 százalék lesz - jelentette be a kormányszóvivő. A nagyfogyasztói gázár már az idén október 15-én 16,4 százalékkal emelkedik.

A mai árhoz viszonyítva a várható inflációt meg nem haladó mértékű a kedvezményes lakossági gázár drágulása, s az 1500 köbméterig fogyasztók esetében a változás csupán 3,4 százalék lesz - hangsúlyozta Gál J. Zoltán kormányszóvivő a változást bejelentve. Az október 1-jétől életbe lépő kedvezményes támogatási rendszer alapján az 1500 köbméterig fogyasztók, vagyis a lakosság 55 százaléka 2,75 forinttal kevesebbet, 42,90 forintot fizet köbméterenként a gázért. Az 1500 és 3000 köbméter között fogyasztók 1,50 forinttal kevesebbet, vagyis 43,80 forintot fizetnek majd köbméterenként, a 3000 köbméternél többet fogyasztók nem kapnak támogatást.
Az államháztartás körébe tartozó önkormányzati, oktatási, kulturális, egészségügyi és más költségvetési intézmények esetében átállási támogatást biztosít a kormány, ennek forrása közel 3 milliárd forint, amelyet a Mol Rt. ebben az évben többletként fizet be a költségvetésbe - mondta Gál J. Zoltán.
A kormány január 10-i döntése értelmében a lakossági gázár 12 százalékkal, a többi fogyasztónál 15 százalékkal nőtt az idén május 15-én, ugyanakkor október 1-jén hatályba lép a lakossági gázár-kompenzáció. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szeretettel a Vajdaságból: Olvass apróhirdetéseket, és megtudod, milyen az életünk!

Szeretettel a Vajdaságból: Olvass apróhirdetéseket, és megtudod, milyen az életünk!

Koronvírusos lett Koszovó miniszterelnöke

Koronvírusos lett Koszovó miniszterelnöke

Kerékpárszállító kocsikat állított be a MÁV a balatoni vonalra

Kerékpárszállító kocsikat állított be a MÁV a balatoni vonalra