Tetszett a cikk?

Az MSZP kész megvitatni a Fidesz törvénymódosítási javaslatát, amely arra irányul, hogy a képviselői mandátummal nem rendelkező kormánytagok is nyilvános vagyonnyilatkozatot tegyenek - közölte Göndör István, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerdán. Korábban Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter is kijelentette: egyetért a Fidesz képviselőinek javaslatával.

"Örömmel vesszük, hogy a Fidesz felfedezte saját törvényében ezt a hibát. Ez arra enged következtetni, hogy lassan megtanulják: ellenzékben és kormányon is azonos mércével kell mérni" - mondta a kormánypárti honatya. Göndör szerint a kormány tagjai nem fognak tiltakozni vagyonnyilatkozatuk nyilvánosságra hozatala ellen. A szocialista politikus szerint át kell tekinteni, hogy kik azok, akiket ebbe a körbe be kell még vonni. Mint mondta, készek a törvénymódosítással kapcsolatos parlamenti vitára vagy négypárti egyeztetésre. Véleménye szerint a kérdés nyugodt légkörben való megvitatására várhatóan a tavaszi ülésszakon kerül sor.
Korábban Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter is kijelentette: egyetért a Fidesz képviselőinek javaslatával, s amennyiben a parlament elfogadja a Fidesz képviselőinek kezdeményezését, eleget tesz a nyilvános vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségnek.
Répássy Róbert szerdán bejelentette: Szijjártó Péterrel közösen törvénymódosítást kezdeményez annak érdekében, hogy a képviselői mandátummal nem rendelkező kormánytagok is nyilvános vagyonnyilatkozatot tegyenek. Elmondta: nem Gyurcsány Ferenc az egyetlen kormánytag, aki nem rendelkezik képviselői mandátummal, de a módosítás alapjául az ifjúsági és sportminiszter "vitát kavaró ügyei" szolgáltak. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kezdenek visszatérni az utasok a fapados légitársaságokhoz

Kezdenek visszatérni az utasok a fapados légitársaságokhoz

Nyugdíjas verte át az unokázós csalókat Budapesten

Nyugdíjas verte át az unokázós csalókat Budapesten

Brüsszeli engedély nélkül is tárgyalnak a postások béremeléséről

Brüsszeli engedély nélkül is tárgyalnak a postások béremeléséről