Tetszett a cikk?

A rendőrség még nem kapott hivatalos értesítést arról, hogy a K and H-ügyben gyanúsítottak bankszámláit zárolták volna Svájcban – számoltak be rendőrségi források pénteken.

Egyelőre csak az újságokban olvastuk, hogy több bankszámlát zároltak volna, így Kulcsár Attiláét, Rejtő E. Tiborét és Garamszegi Gáborét - mondta egy rendőrtiszt, emlékeztetve arra, hogy a rendőrség korábban 69 országba küldött megkeresést az üggyel kapcsolatban. Az Országos Rendőr-főkapitányságon pénteken azt közölték, hogy a következő, a K and H-üggyel kapcsolatos sajtótájékoztatóig semmilyen információt nem közölnek a nyomozásról, és sajtóértesüléseket sem kommentálnak. "A következő sajtótájékoztató időpontját még nem tűztük ki" - mondta Németh Lajos alezredes, kommunikációs igazgató-helyettes.
A rendőrségen nem kívánták kommentálni azt az információt sem, miszerint Pinizsi Hajnalka - Kulcsár Attila okirat-hamisítással meggyanúsított egykori asszisztense - csak az ügyészségen kíván vallomást tenni. Egy jogi szakértő szerint a hatályos szabályok alapján a gyanúsítottnak nincs joga arra, hogy megválassza, melyik hatóságnak akar vallomást tenni. Ugyanakkor megalapozott indokkal kérhet ügyészségi kihallgatást. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vesztegzár alá került két híres erdélyi magyar település

Vesztegzár alá került két híres erdélyi magyar település

Újabb értékes Balaton-parti ingatlant ad el a Bahart

Újabb értékes Balaton-parti ingatlant ad el a Bahart

Szigorúbban ellenőrzi a maszkviselést a rendőrség

Szigorúbban ellenőrzi a maszkviselést a rendőrség