Tetszett a cikk?

A Fővárosi Főügyészség korábban arra kérte a rendőrséget: indokolja meg, miért folytatná a nyomozást Schlecht Csaba ellen.

A Fővárosi Főügyészség kérésének megfelelően elkészítette a részletesebb indoklást Schlecht Csaba ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), az anyagot szerdán át is küldte az ügyészségnek.A BRFK a Népszabadságban megjelent Egy fantommal kevesebb című cikkben közölt adatok miatt vette elő a közelmúltban az irattárból a Schlecht Csaba ellen már több mint két éve megszüntetett nyomozás iratait. A napilap a sajtóban "Fidesz-közeli" vállalkozásokként emlegetett ügy egyik szereplőjét, Weisz Józsefet szólaltatta meg, aki elmondta: 1995-ben ő továbbította faxon Kaya Ibrahim és Josip Tot útlevelének másolatát Tasnádi Zsolt vállalkozóhoz. A BRFK az iratok áttanulmányozása után előterjesztést tett, hogy a napilapban megjelent új információk miatt a Fővárosi Főügyészség rendelje el a nyomozás folytatását.A Fővárosi Főügyészség ezt követően kérte a rendőrséget arra, hogy részletesen indokolja meg, hogy az újságcikkben hivatkozott kijelentéseknek mely bűncselekményekben milyen jogi relevanciája van, ezek mennyiben tekinthetők másnak, mint a megszüntető határozatban hivatkozott tények és érvek. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Havazásveszélyre figyelmeztet az OMSZ, 5 centinél is több hó hullhat az északkeleti megyékben

Havazásveszélyre figyelmeztet az OMSZ, 5 centinél is több hó hullhat az északkeleti megyékben

Amikor a szakítás kihozza belőlünk a démonit

Amikor a szakítás kihozza belőlünk a démonit

És akkor a kasszások már többet nézik az órát, mint az árut

És akkor a kasszások már többet nézik az órát, mint az árut