Tetszett a cikk?

Az Orbán-kormány sportminisztere ellen a Gyermek- Ifjúsági és Sportminisztérium pótmagánvádat nyújtott be, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének elkövetésével vádolva Deutsch Tamást.

Az országgyűlési szavazáson 184-en voksoltak a mentelmi jog felfüggesztése mellett, 159-en ellene, négy képviselő tartózkodott. Deutsch Tamás ügyében a pótmagánvád alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság kereste meg az Országgyűlés elnökét a képviselő mentelmi jogának felfüggesztése ügyében, mivel az ellenzéki képviselő ellen a Gyermek- Ifjúsági és Sportminisztérium pótmagánvádat nyújtott be - mondta el Csákabonyi Balázs (MSZP) a mentelmi jog felfüggesztésére szavazó bizottsági tagok álláspontját ismertetve.

A szakbizottság ülésén a mentelmi jog felfüggesztéséről nem alakult ki többségi álláspont, mivel egyaránt öten-öten szavaztak a képviselő mentelmi jogának felfüggesztése mellett, illetve ellen. Az igennel szavazók álláspontja szerint indokolt a mentelmi jog felfüggesztése, mivel köztörvényes ügyről van szó, ami nem tévesztendő össze a közvádas üggyel - mondta a szocialista képviselő, aki szerint ilyen ügyekben a bizottság gyakorlata az, hogy a mentelmi jog felfüggesztését javasolja, mivel "az érintett képviselő emberi méltóságának megóvását az szolgálja, ha az ügyben a bíróság dönt".

Isépy Tamás (Fidesz) a mentelmi jog felfüggesztését ellenzők nevében kifejtette, olyan ügyekben volt "töretlen" a bizottság gyakorlata, amikor ügyész indítványozta a mentelmi jog felfüggesztését. Az ellenzéki képviselő szerint Deutsch Tamás esetében nem köztörvényes ügyről van szó. Isépy felszólalásában a kormányoldalnak címezve azt mondta, "ki tetszenek akarni éheztetni" az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsot. Felrótta a kormánypártoknak Mellár Tamásnak, a Központi Statisztikai Hivatal elnökének leváltását, valamint a Szász Károllyal, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnökével, Járai Zsigmond jegybankelnökkel és Polt Péter legfőbb ügyésszel kapcsolatos kormányzati megnyilvánulásokat. "Annyit tetszenek beszélni, írni a gyűlöletbeszédről. Miért nem beszélünk a gyűlöletről, ami itt tocsog ezek között a falak között is?" - tette fel a kérdést Isépy Tamás. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: 151 halott, 5595 új fertőzött

Koronavírus: 151 halott, 5595 új fertőzött

Van, amire jobb egy mesterséges barát, mint a szülő?

Van, amire jobb egy mesterséges barát, mint a szülő?

Mit jelent a kereszténység számára a test?

Mit jelent a kereszténység számára a test?