Tetszett a cikk?

A katonai repülőtér 2005 után minden bizonnyal az önkormányzaté lesz, további katonai hasznosítására pedig nincs esély – mondta a honvédség Légügyi Hivatalának újonnan kinevezett igazgatója pénteken.

Arra sincs sok esély - közölte Járomi Barnabás ezredes – hogy a kaposvári logisztikai ezred összevont állománya logisztikai központként működjön tovább Taszáron. Kisbenedek Sándor, a taszári Kapos Bázisrepülőtér parancsnoka a bázis jövőjét illetően azt mondta: amíg a pápai repülőtér nem lesz NATO-kompatibilis, addig minden bizonnyal megmarad a taszári légibázis. Kisbenedek elmondta: az amerikai hadsereg 1995 végén Taszáron kialakított bázisát fokozatosan felszámolják, mert a Boszniában tartózkodó amerikai katonák kivonásával az őket kiszolgáló repülőtér szerepe leértékelődik.Jelenleg csaknem 500 magyar katona teljesít szolgálatot a bázison – tájékoztatott Kisbenedek -, kiemelt feladatuk, hogy fogadják a bajba jutott katonai, illetve polgári gépeket, valamint közreműködnek az Irakban tartózkodó magyar katonák számára szükséges utánpótlás biztosításában. A taszári Kapos Bázisrepülőtér alapfeladata továbbra sem változott, tartalék repülőteret biztosít a magyar légierő, illetve NATO-készenléti rendszerhez, gyakorlásokhoz és kiképzésekhez – közölte a parancsnok. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Visszahívott a Nébih egy csokit, mert tejet tartalmaz

Visszahívott a Nébih egy csokit, mert tejet tartalmaz

Elfogták az Iszlám Állam egyik magas rangú tagját

Elfogták az Iszlám Állam egyik magas rangú tagját

Közel 10 milliárd forintért kelt el egy magyar startup

Közel 10 milliárd forintért kelt el egy magyar startup