Tetszett a cikk?

Tegnap éjjel meghalt egy roma férfi Budapesten, a VI-VII. kerületi rendőrkapitányságon - értesült a Népszava Online. A rendőrség szerint a férfi szívinfarktus következtében hunyt el a mentőautóban. A haláleset pontos körülményeinek tisztázására államigazgatási eljárás indult.

A férfit garázdaság gyanúja miatt vitték be a készenléti rendőrök, majd a fogdában dulakodás tört ki - írja a portál. Ennek következtében a roma férfi fogai kitörtek. A gyanúsítottat fogorvoshoz vitték, ám a szakember a kiesett fogain kívül nem állapított meg komolyabb sérülést. A roma férfit visszaszállították a rendőrségi fogdába, ahol azonban rosszul lett és meghalt. A kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét. A férfi holtestének azonnali boncolását rendelték el, ez jelenleg is tart.A Népszava Online információi szerint a rendőrségen azóta is vizsgálják az eset körülményeit és az esetleges túlkapás lehetőségét. Az sem tisztázott egyelőre, hogy a roma férfi a készenlétiekkel, vagy a kerületi rendőrökkel keveredett dulakodásba. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a férfi halálát a verés, vagyis rendőri túlkapás okozta, úgy a bűnüldözőknek a bíróság előtt kell felelniük tettükért.Izer Lajos alezredes, a készenléti rendőrség sajtótitkárságának vezetője az Index beszámolója szerint azt mondta, hogy szerdán este nyolckor a Dob utcából vitték be a készenléti rendőrség járőrei garázdaság miatt P. Csaba Attilát a VI-VII. kerületi rendőrkapitányságra. A férfi a Dob utcában agresszívan viselkedett, a kihívott mentőket megfenyegette, és nem tudták lecsillapítani az ittas férfit. A fogdában sem sikerült megnyugodnia, önmagára veszélyes dühöngésbe kezdett, fejét többször is a falba ütötte, aminek következtében szájsérüléseket szenvedett - állítja az alezredes.A rendőrök mentőt hívtak, akik a férfit Péterfy Sándor utcai kórházba vitték. A jelentések szerint a férfi nem egyezett bele semmilyen ellátásba, nem engedte megröntgenezni magát. Az orvosok a Szent István korházba irányították át, ahol ambuláns fogkezelésre utalták be. A kórház szájsebészetén három fogát eltávolították, szájsérüléseit ellátták. A közben némileg lecsillapodott férfi a rendőröknek elmondta, hogy korábban voltak már szívproblémái, amik miatt gyógyszert is szed. Az előállított férfi a szívgyógyszer és a fogyasztott alkohol együttes hatásának tudta be őrjöngését.A rendőrség visszaszállította a kapitányságra a sérültet, aki a fogdában éjjel két óra körül rosszul lett - teszi hozzá az Index. Az újfent kihívott mentők kórházba vitték volna, mivel a mentőorvos szívinfarktus gyanúját állapította meg. A férfi azonban háromnegyed háromkor, a mentőben, kórházbaszállítás közben meghalt - ismertette a BRFK által közleményben is kiadott rendőrségi jelentést Izer Lajos alezredes.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elnök szeretne lenni az ifjú amerikai sztárköltő

Elnök szeretne lenni az ifjú amerikai sztárköltő

Az ellenzéki együttműködés kulisszatitkai: A "legnagyobb arcú" pártot próbálják megrendszabályozni

Az ellenzéki együttműködés kulisszatitkai: A "legnagyobb arcú" pártot próbálják megrendszabályozni

Majdnem másfél év börtönt kapott a férfi, aki a nyílt utcán rugdosta élettársát Tatabányán

Majdnem másfél év börtönt kapott a férfi, aki a nyílt utcán rugdosta élettársát Tatabányán