Tetszett a cikk?

Adrian Nastase román kormányfő nem vesz részt Aradon a Szabadság-emlékmű leleplezésének ünnepségén, és Gyulára sem látogat el - erősítette meg csütörtökön Despina Neagoe román kormányszóvivő.

A román kormányfő kíséretében Berlinben tartózkodó szóvivő az MTI-nek telefonon elmondta, hogy Adrian Nastase vasárnap nem lesz jelen az aradi megbékélési emlékpart avatásának és az aradi Szabadság-emlékmű köztérre állításának ünnepségén, s Gyulára sem utazik.Korábbi értesülések szerint Nastase a magyarországi román ortodoxia napjai alkalmából utazott volna a magyar városba. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) korábban azt közölte, hogy a magyar és a román kormány egyaránt kapott meghívót az aradi ünnepségre. Bukarestben mindvégig lebegtették annak a lehetőségét, hogy Nastase találkozik-e Aradon vagy Gyulán Medgyessy Péter miniszterelnökkel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!