A jelenlegi kultuszminisztert tartják a legesélyesebbnek a pártelnöki posztra, miután Kovács László jelenlegi elnök bejelentette: nem indul újra a pozícióért. Hiller megválasztását a hírek szerint Gyurcsány Ferenc támogatja, akit a szocialisták a miniszterelnöki bársonyszékbe várnak.

Elnökjelöltként Hilleren kívül számításba jöhet még Szili Katalin, Lendvai Ildikó, Kiss Péter, Szekeres Imre, Gyurcsány Ferenc is - írja a Népszava csütörtöki számában. A lap elemzi az egyes lehetséges jelöltek esélyeit, és számba veszi támogatóikat is. Ezek alapján Szili Katalint Jánosi György, Hiller Istvánt pedig Gyurcsány Ferenc támogtaja.A Népszava szerint annak ellenére, hogy Lendvai Ildikó többször kijelentette, nem kívánja jelöltetni magát, esetleg kialakulhat egy olyan helyzet, amelyben "konszenzusos" jelöltté válik, ha a többi jelölt nem elég "erős" a győzelemhez, vagyis nincs elég támogatója a vezetésen belül. Ám, ha Lendvai nem indul - ami valószínű -, akkor a lap szerint Hiller a befutó.A jelenlegi kultuszminiszter nevét a Világgazdaság is feldobta, mint Kovács lehetséges utódjáét. A lap mai száma MSZP-n belüli forrásokra hivatkozva állítja, Hiller pártelnök lehet; népszerű és elismert a párton belül, és mint a "fővárosi értelmiség embere" szélesebb körben is támogatott. Ám nincsen pártszervezési tapasztalata s minisztersége óta a "stílusa is megváltozott". A Világgazdaság szerint azonban mégis ő a legesélyesebb, minthogy ellenfelei nem élveznek akkora támogatottságot.Hiller lehet az, aki az MSZP-n belüli újabb időleges kiegyezést meg tudja jeleníteni - hivatkozik az egyik politológusra a Magyar Hírlap. Az újság által megkérdezett nyolc szakértő közül egyébként hatan Hillert nevezték meg, mint legesélyesebb jelöltet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Indul az újabb plakátkampány, most épp 1,7 milliárd forintért

Indul az újabb plakátkampány, most épp 1,7 milliárd forintért

Biztonságiakat rendelhettek a vidéki Mediaworks-kiadványok épületeihez

Biztonságiakat rendelhettek a vidéki Mediaworks-kiadványok épületeihez

Az MTVA feljelentette Hadházyékat

Az MTVA feljelentette Hadházyékat

Nem létező szervezet gyűjtött adományt a nem létező, éhező Teréz néninek

Nem létező szervezet gyűjtött adományt a nem létező, éhező Teréz néninek

Alkatrészgyárat épít az Airbus Helicopters Magyarországon

Alkatrészgyárat épít az Airbus Helicopters Magyarországon

Farkas Zoltán: A züllesztés éve

Farkas Zoltán: A züllesztés éve