Tetszett a cikk?

"A miniszterelnök úr hazajön, és megkérdezem tőle, van-e bizalma irántam. Ha azt mondja, hogy nincs, akkor felajánlom a lemondásomat. Ha van, akkor dolgozunk tovább" - nyilatkozta Gyurcsány a Népszabadságnak.

A miniszter a Népszabadságnak arra a kérdésére válaszolt, hogyan érzi, megvonta-e tőle a bizalmát Medgyessy Péter. Egyben cáfolta azt a feltételezést, hogy ő maga szivárogtatta ki a menesztéséről szóló hírt. "Nem vagyok én bolond. Pártkongresszus előtt, költségvetési vita kezdetén melyik miniszter kíván bizalmatlanságot személye körül?" - kérdezett vissza Gyurcsány.A miniszter nyilatkozott Orbán Viktor tusnádfürdői beszédéről is; a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnöke egy héttel ezelőtt a kétpártrendszer mellett foglalt állást."A kétpártiság Orbán Viktor hatalmi érdekeit szolgálja. (...) Korábban és most is azt akarja, hogy ne az elvei, a programja, hanem a személye teremtsen azonosulást. Anakronisztikus, tekintélyelvű és végzetesen populista politika ez, amely éppen azért veszélyes, mert a bizonytalan emberek félelmeire épít" - mondta Gyurcsány Ferenc.A szocialista politikus azért is bírálta a Fideszt, mert szerinte "ott úgy gondolják, hogy a magyar nemzeti érdek azonos a jobboldal hatalmi érdekével, a jobboldal azonos a Fidesszel, az pedig azonos Orbán Viktorral. (...) Ez Meciar és Tudjman politikája: befelé forduló nacionalizmus, sértettségből fakadó nemzeti gőg, szociális populizmus, a kultúrfölény hirdetése. Ez a politika veszélyes és káros" - tette hozzá interjújában Gyurcsány Ferenc. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyolc és fél milliónyi régészeti lelettel bukott le egy csempész

Nyolc és fél milliónyi régészeti lelettel bukott le egy csempész

Szlovákiában csaknem tízezer új fertőzöttet regisztráltak az országos tesztelés szombati napján

Szlovákiában csaknem tízezer új fertőzöttet regisztráltak az országos tesztelés szombati napján

Akár 15 centis hóra is ébredhetünk

Akár 15 centis hóra is ébredhetünk