szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A napokban induló egység célja, hogy hajóra rakják a karácsony előtt hazatért magyar szállító zászlóalj felszereléseit.

Jelenleg tíz magyar katona őrzi a felszereléseket Irak déli részén, egy angol bázison. A magyar szállítókontingens felszerelését innen átszállítják Kuvaitba, ahol az egyik kikötőben rakodják majd be egy brit hajóba - tájékoztatta az MTI-t a Havril András altábornagy, a Magyar Honvédség vezérkari főnökének helyettese.

Összesen mintegy száz konténerről és szállító járműről van szó, s a berakodást a napokban kiutazó magyar kontingens felügyeli január közepén. A hajóút mintegy 20-25 napig tart, majd egy szlovéniai kikötőből vasúton szállítják Magyarországra a felszereléseket.

Havril András biztonsági okokra hivatkozva nem közölte, mikor utaznak a magyar katonák Irakba, és azt sem árulta el, mikor hajózik ki Kuvaitból a szállítmány.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karácsony is figyelmeztet: Három hónapja nem regisztráltak ennyi beteget

Karácsony is figyelmeztet: Három hónapja nem regisztráltak ennyi beteget

250 fős létszámbővítés lesz az Aldinál

250 fős létszámbővítés lesz az Aldinál

A Skoda leleplezte első elektromos divatterepjárója szemrevaló külsejét

A Skoda leleplezte első elektromos divatterepjárója szemrevaló külsejét