szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Terror Háza Múzeumnál emlékezett meg pénteken Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a kommunizmus áldozatairól.

A kormányfő előzetes bejelentés nélkül, szűk fél órával a múzeum megnyitása előtt gyalog érkezett az épület Andrássy útra néző homlokfalán lévő emléktáblához a kommunizmus áldozatainak emléknapján.

Szerény virágcsokrot helyezett el az emléktáblánál, egy percig némán állt, majd távozott.

László Boglár kormányszóvivő az MTI kérdésére közölte, hogy Gyurcsány Ferenc természetesen miniszterelnökként, nem magánemberként rótta le kegyeletét az áldozatok előtt. A szóvivő elmondta: a kormányfő célja az emlékezet virágának elhelyezése volt, így a múzeum kiállítását nem tekintette meg.

A Terror Háza Múzeumban pénteken nyitja meg Mádl Ferenc köztársasági elnök a Szovjetunióba kényszermunkára elhurcolt magyar állampolgároknak emléket állító időszaki kiállítást. A Magyar Tragédia, 1945 - Jaj a legyőzötteknek! Rabszolgasorsra kényszerítve című időszaki kiállítás megnyitóján felolvassák Szili Katalinnak, az Országgyűlés elnökének beszédét, Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke a helyszínen mond beszédet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

Kiállítás az orosz földre hurcoltakról

A közelmúlt történelmének tragédiáját, a második világháború után a Szovjetunióba hurcolt civilek sorsát mutatja be a budapesti Terror Háza Múzeumban ma megnyíló Magyar tragédia, 1945 - Jaj a legyőzötteknek! Rabszolgasorsra kényszerítve című kiállítás.

Itthon

Zárva tart a nyilas évfordulón a Terror Háza

Pénteken, az egykori nyilas hatalomátvétel 60. évfordulójának napján zárva tart a budapesti Terror Háza Múzeum; Schmidt Mária főigazgató azzal indokolta a döntést: az intézmény az áldozatoknak állít emléket, nem akarják, hogy ott "randalírozzanak".

Itthon

Helyén marad a Terror Háza pengefala

Budapest főépítésze és az illetékes városházi ügyosztály vezetője szerdán arról tájékoztatott, hogy a VI. kerület jogi hibája miatt nem bontható el a Terror Háza homlokzatához engedély nélkül hozzáépített pengefal.

Itthon

Schmidt: veszélyben a Terror Háza működése

A Terror Háza főigazgatója szerint veszély fenyegeti a múzeumot, mert a jövő évi költségvetés tervezetéhez benyújtott két kormánypárti módosító indítvány 250 millió forintot vonna el a Terror Háza tervezett 313,5 milliós támogatásából.

MTI Itthon

Gyurcsány levelet írt a szaúdi királyi családnak

Átadta Gyurcsány Ferenc bocsánatkérő levelét, valamint a magyar miniszterelnök bonni nyilatkozatának fordítását Magyarország rijádi nagykövete Szaúd-Arábia helyettes külügyi államtitkárának.

MTI Itthon

Gyurcsány: nem lehet kisstílű vita tárgya a felszabadulás

Nem lehet kisstílű viták tárgya az, hogy Magyarország hálával tartozik, amiért a Szovjetunió felszabadította a fasizmus alól 60 évvel ezelőtt – jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán Moszkvában, orosz kollégájával, Mihail Fradkovval együtt tartott sajtóértekezletén.

FT: Újra padlót foghatnak az EU gazdaságai, W-alakú kilábalás jöhet

FT: Újra padlót foghatnak az EU gazdaságai, W-alakú kilábalás jöhet

Százmilliós adókedvezményeket kapott a Bond-filmeket készítő stúdió

Százmilliós adókedvezményeket kapott a Bond-filmeket készítő stúdió

Az MTK ultrák Mészárosnak üzentek Felcsúton, a hangosbemondó szólt rájuk

Az MTK ultrák Mészárosnak üzentek Felcsúton, a hangosbemondó szólt rájuk