szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Forgalomlassító demonstrációt tartanak a Fejér megyei gazdák a 7-es és a 81-es számú főúton február 28. és március 11. között. A gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvényről tett bejelentést a rendőrség tudomásul vette.

A 81-es főút 22-23 kilométerszelvényében a Székesfehérvár felé vezető oldalon 20-30 munkagéppel állnak fel a gazdák, akik február 28-tól várhatóan március 6-ig naponta 9-16 óra között tartózkodnak a főúton.

A 7-es főúton két helyszínen találkozhatnak tiltakozó gazdákkal a gépjárművezetők. Martonvásár térségében a 30-31-es kilométerszelvény között a Budapest felé tartó sávban mintegy 15-20 géppel lesznek jelen a demonstrálók. Február 28-án 11 és 16 óra között, míg március 1-jétől 11-ig naponta 9 és 16 óra között.

Szabadbattyán térségében a 73-75 kilométerszelvényben a Székesfehérvár felé vezető oldalon 40-50 munkagéppel tiltakoznak a gazdák, várhatóan február 28-tól március 11-ig munkanapokon 9 és 16 óra között. A demonstrációk helyszínén rendőrjárőrök segítik a forgalmat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Agrárdemonstráció: spontán tüntetés és miniszteri "ultimátum"

Néhány száz fős csoport gyűlt össze vasárnap délelőtt a Kossuth téren a földművelésügyi tárca épülete előtt. A tüntetőkkel közölték, hogy a bejelentett gazdademonstrációt lemondták. A demonstráló gazdák Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel kívánnak tárgyalni a továbbiakban. Hétfőtől a 44-es főúton félpályás útlezárást terveznek a környező településeken élő gazdák.

Fekete-Győr András már tudja, kit javasol miniszterelnöknek a Momentum

Fekete-Győr András már tudja, kit javasol miniszterelnöknek a Momentum

Több lakó és dolgozó is koronavírusos a bólyi lakóotthonban

Több lakó és dolgozó is koronavírusos a bólyi lakóotthonban

Támogatnák a hallgatói önkormányzatok a távoktatást

Támogatnák a hallgatói önkormányzatok a távoktatást