szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Várhatóan újabb 200 traktor vonul át vasárnap este hat órakor a Felvonulási térről a Kossuth térre.

© Horváth Szabolcs
A holnapi tervekről Péter Mihály a Felvonulási téri agrárdemonstráció felelőse nyilatkozott az MTI-nek. Eszerint a demonstrációs bizottság vezetői vasárnap délelőtt 10 órakor fognak tárgyalni a Budapesti Rendőr-főkapitányság illetékeseivel az útvonal tudomásulvételéről és a rendőri biztosításról.
 
Péter Mihály közölte: ha sikeres lesz a rendőrséggel folytatandó vasárnapi egyeztetés, akkor este hatkor megindulnak az erőgépek és hét órára vonulnak át a Kossuth térre, a XI-es kapu melletti parkolóba, amely a Parlament épületének északi, Margit-híd felöli része mellett található.

Az előzetes megállapodás szerint a 200 traktornak még vasárnap este vissza kell vonulnia a Felvonulási térre.

Szombaton délelőtt a Felvonulás téri sátorban szólt a gazdákhoz Bayer Zsolt újságíró és Raksányi Gellért színművész is, aki verseket is szavalt. A jelenlévő gazdáknak kárpátaljai magyar fiatalok adtak elő zenés műsort. Péter Mihály megemlítette: vasárnap 12-kor a Felvonulási téren, a nagy sátorban ökumenikus istentisztelet is lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Feszített tempóban zajlanak az agrártárgyalások

A tárgyalódelegációk vezetői szerint a megbeszélések csütörtökön plenáris üléssel folytatódhatnak. Szerdán este mintegy 200 traktor vonul át a fővároson a Felvonulási térről a Kossuth térre rendőri felvezetéssel – tájékoztatott a BRFK.

MTI Gazdaság

Eddig 163 ezer gazda kapta meg az agrártámogatást

Folytatódik az agrártámogatások kifizetése, csütörtökre 163 ezer igényt teljesített a kormány, ez 35 milliárd forint kifizetését jelenti és hárommillió hektárnyi földterületre vonatkozik - jelentette be a kormányszóvivő.

MTI Itthon

Forgalomlassító gazdák

Szabolcsban 11, Borsodban 2, míg Csongrádban egy helyen zárták le az utak egyik forgalmi sávját a gazdák.

MTI Itthon

A terveknek megfelelően folyik az agráregyeztetés

Az eredeti terveknek megfelelően a demonstráló gazdák és az agrártárca tárgyaló küldöttségeinek szakértői pénteken délelőtt külön-külön egyeztetik véleményüket a még vitás kérdésekről.

Annyi volt a plágium a bukaresti rendőrakadémián, hogy visszavonták az intézmény akkreditációját

Annyi volt a plágium a bukaresti rendőrakadémián, hogy visszavonták az intézmény akkreditációját

Autóbalesetben súlyosan megsérült a szlovák házelnök

Autóbalesetben súlyosan megsérült a szlovák házelnök

Washington Post: Beindult az illiberális lengyel sajtódaráló

Washington Post: Beindult az illiberális lengyel sajtódaráló