szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szabolcsban 11, Borsodban 2, míg Csongrádban egy helyen zárták le az utak egyik forgalmi sávját a gazdák.

Tizenegyhelyen kezdtek forgalomlassító demonstrációt a gazdák Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében szombaton. A délelőtt 9 órakor kezdődött félpályás útlezárásokra helyszínenként több mint 50 traktorral, mezőgazdasági géppel, teher- és személyautóval álltak ki a termelők, akiknek folyamatosan nő a számuk, annak ellenére, hogy Mátészalka és Nyírbátor térségében havazik.

A 4-es főúton Újfehértónál, Nyírbogdánynál, Tuzsérnál, a 36-os főúton Tiszavasvárinál, a 38-as főúton Rakamaznál, a 41-es főúton Baktalórántházánál, valamint Vásárosnamény és Nyírmada, valamint Vásárosnamény és Csaroda, a
49-es főúton Kocsord és Győrtelek, a 471-es úton Nyírbátor és Nyírbogát, míg a 491-es úton Tiszabecs és Sonkád között tüntetnek a szabolcsi gazdák szombaton délután 16.00 óráig.

A borsodi gazdák ezúttal is a magyar-szlovák államhatárnál, a tornyosnémeti és a sátoraljaújhelyi nemzetközi határállomás közelében állják el traktoraikkal, munkagépeikkel a 3-as, illetve a 37-es számú főút egyik felét.

Csongrád megyében Balástya és Kistelek között száz traktorral és kisteherautóval zárják le az 5-ös főút fél útpályáját a tiltakozó gazdák.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Eddig 163 ezer gazda kapta meg az agrártámogatást

Folytatódik az agrártámogatások kifizetése, csütörtökre 163 ezer igényt teljesített a kormány, ez 35 milliárd forint kifizetését jelenti és hárommillió hektárnyi földterületre vonatkozik - jelentette be a kormányszóvivő.

MTI Itthon

Gazdatüntetés: estig nem kezdődött tárgyalás

A gazdák demonstrációs bizottsága szerda éjfélig várja a MTESZ Kossuth téri székházában az agrártárca vezetőit, hogy tárgyaljanak, és megállapodjanak, ellenkező esetben a gazdák csütörtökön félpályás útlezárásokat tartanak országszerte.

MTI/hvg.hu Itthon

Az agrártárca megkapta a gazdák javaslatait

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban megkapták a demonstráló gazdák megbízottai által kidolgozott javaslatokat és megkezdték azok tanulmányozását. A tárgyalások délután folytatódnak. Eközben Hajdú-Bihar és Békés megyében is folytatódnak az útlezárások, melyekben továbbra is több száz munkagép vesz részt.

Fókuszban

Uniós agrárszótár

EU-s közvetlen támogatásA közös agrárpolitika 1992-es reformja során a csökkenő mezőgazdasági árak miatti...

MTI Gazdaság

Agrárhitelek: türelmi időt kaptak a gazdák

Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy módosította az Európa Terv agrárhitelprogram bevezetéséről szóló rendeletét és így újabb egy év türelmi időt kaptak a gazdálkodók hiteleik visszafizetésére.

MTI Itthon

Feszített tempóban zajlanak az agrártárgyalások

A tárgyalódelegációk vezetői szerint a megbeszélések csütörtökön plenáris üléssel folytatódhatnak. Szerdán este mintegy 200 traktor vonul át a fővároson a Felvonulási térről a Kossuth térre rendőri felvezetéssel – tájékoztatott a BRFK.

Kiégett egy kocsi, lezárták a Balatoni utat Gárdonynál

Kiégett egy kocsi, lezárták a Balatoni utat Gárdonynál

Jobb, ha nem ejti le: 110 ezer forintért javítják az új iPhone kijelzőjét

Jobb, ha nem ejti le: 110 ezer forintért javítják az új iPhone kijelzőjét

1474-en fertőződtek és 33-an haltak meg a koronavírus miatt

1474-en fertőződtek és 33-an haltak meg a koronavírus miatt