szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz-frakció felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul fizesse ki a gazdáknak járó támogatásokat, fejezze be a gazdák sértegetését és a magyar választók félrevezetését.

Fészekalja
A gazdák azonnali békés hazatérését és új keretek közötti további tárgyalásokat szorgalmazza közleményében Paulina László, a jelenlegi gazdatüntetés demonstrációs bizottságának tagja, és a múlt évi gazdatiltakozás után született megállapodás egyik aláírója, a Baromfitartók Szövetségének elnöke. Paulina László szerint "ma már tisztességtelen az elérhetetlen lehetőségek illúzióját kelteni a demonstrálókban". Úgy véli, a   tüntetés e szakaszában már csak kihasználják a gazdálkodók elkeseredettségét azok a gazdavezetők, akik "önös és a háttérben megbúvó erők érdekeit tartják szem előtt". A demonstrációs bizottság tagja közleményében felszólítja "a paraván mögött bujkáló fideszes képviselőket", hogy vállalják arcukat, segítsenek, s "ne csak a meleg lakásokból dirigálják a demonstráció lefolyását".
Áder János, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője a frakcióülést követően arról beszélt, hogy a kormány hazudik, amikor azzal riogatja a választókat, hogy a gazdák igényeinek kielégítése adóemelést, a minimálbér adómentességének megszűnését és a gyógyszerárak duplájára emelkedését jelentené - mondta Áder János.

A gazdák nem kérnek mást, mint a jogosan nekik járó kamattámogatások, állatjóléti támogatások, a jogtalanul visszatartott áfa, a nemzeti kiegészítés és a területalapú alapú támogatások kifizetését. Ezek a támogatások benne vannak a költségvetésben, azokra a kormány korábban kötelezettséget vállalt - tette hozzá Áder.

A frakcióvezető kiemelte: a magyar költségvetésnek, a magyar adófizetőknek 70 milliárd forinttal kevesebbe kerül a magyar gazdák támogatása ma, mint 2002-ben, ugyanis az Orbán-kormány utolsó évében 208 milliárd forintot fordítottak erre a célra, jelenleg viszont ez az összeg csupán 140 milliárd forint.

Ha a Gyurcsány-kormány csak annyit fordítana a magyar gazdák támogatására, mint három évvel korábban a polgári kormány, akkor a demonstrációra nem került volna sor - jegyezte meg az ellenzéki vezető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Elmaradhat a megegyezés az agrártárgyalásokon

Jakab István, a demonstráló gazdák tárgyalóküldöttségének vezetője szerint vasárnap előreláthatólag nem születik megállapodás a minisztérium képviselőivel. A gazdák a traktoros demonstráció meghosszabbítását tervezik.

MTI Itthon

A gazdáknak el kell hagyniuk a Kossuth teret

A rendőrség nem engedélyezi a Parlament előtti tüntetés folytatását, a gazdák azonban megtámadják a határozatot. Jövő héten újabb traktorok érkeznek a fővárosba.

MTI Itthon

Elvonultak a gazdák a Parlament elől

Bár a vasárnapi tárgyalások során tíz témakört vettek a demonstráló gazdák a földművelésügyi tárcával, hétfőn reggel ismét megpróbálnak egyezségre jutni. A tárca szerint megállapodás a hét közepére születhet. A rendőrség nem engedélyezte a Kossuth téri demonstráció folytatását, így a traktorok visszavonultak a Felvonulási térre.

Koronavírusos a Madách Színház színésze, egy sor előadás elmarad

Koronavírusos a Madách Színház színésze, egy sor előadás elmarad

Európa leggazdagabb embere mégiscsak megszerzi a Tiffanyt

Európa leggazdagabb embere mégiscsak megszerzi a Tiffanyt

Ködös, borús, csapadékos lesz a csütörtök

Ködös, borús, csapadékos lesz a csütörtök