szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jogszerűtlen volt a BKV május elején bevezetett járatritkítása, ezért 20 százalékos prémiumcsökkentést javasolt a cég.

A 18 járatritkítás közül 15-nél azt állapította meg a vizsgálat, hogy a fővárosi önkormányzat által elfogadott "paraméterkönyvvel" ellentétesen változtattak a menetrenden – mondta Vajda Pál főpolgármester-helyettes.

A szocialista politikus közölte, hogy álláspontját elfogadva a Főpolgármesteri Kabinet hétfőn 20 százalékos prémium-megvonást javasolt Aba Botond vezérigazgatónak. Egyúttal a kabinet felkérte az rt. igazgatóságát, hogy a jogszerűtlen döntésben részt vett vállalati vezetőkkel hasonlóképpen járjon el.

A BKV-nak haladéktalanul meg kell szüntetnie a jogszerűtlen járatritkításokat, "hasonló eset nem történhet meg ismét a cégnél" – közölte. A vizsgálat megállapítása szerint az önkormányzat és a BKV közötti szolgáltatási szerződésben rögzített évi 21,3 milliárd férőhely/kilométeres teljesítményt nem változtatta meg az önkényes járatritkítás. A menetrendet rögzítő "paraméterkönyv" azonban egyértelműen sérült – tette hozzá Vajda.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Még több BKV-ellenőr lesz

Növeli jelenlegi 400 fős ellenőri gárdájának számát a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) Rt., hogy a metrókon esetenként változó helyszíneken fenntarthassák a szigorított bejárati ellenőrzéseket és a felszínen is hatékonyan működhessenek.

MTI Itthon

Aláírták a BKV bérmegállapodását

Átlagosan 16 ezer forintos béremelést kaphatnak idén a BKV dolgozói, a hétfőn délutáni újabb háromórás bértárgyalást követő bérmegállapodás aláírásával.

MTI Itthon

Milliókat kaszál a BKV a szigorított jegyellenőrzéssel

A 2-es után csütörtökön a 3-as metrón is megkezdik a szigorított bejárati jegyellenőrzést, amelyet a chipkártyás jegyrendszer jövő évi bevezetéséig fenntartanak - nyilatkozta Lucza Mihály, a BKV Rt. főosztályvezetője.

Itthon

Megszűnnek a BKV-jegyek

Megszűnnek a megszokott BKV-jegyek és -bérletek, s helyüket alig egy év múlva fokozatosan a csipkártyás utazási igazolványok veszik át. A BKV évente csaknem négyszázmillió forintot költ a hagyományos papír bérletszelvények és jegyek nyomtatására.

MTI Itthon

Ritkítja járatait a BKV?

A főpolgármester-helyetteshez fordul a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület, mert információik szerint a BKV Rt. május elejétől járatritkítási programot kezdett a főváros engedélye, és az utasok tájékoztatása nélkül.

MTI Gazdaság

Felszámolja hajózási kft.-jét a BKV

A kft. megszüntetésének keretében elsőként a 15 éves Carolina luxusjachtot adják el, bár a jármű bérbeadása jelenleg jó bevételi forrás a cég számára.

Hét nap

BKV: LEFÚJT SZTRÁJK

Hétfő hajnalig nyúló tárgyalássorozat után egyezség született a 12 600 munkavállaló 90 százalékát tömörítő öt...

MTI Gazdaság

Parkolás BKV-bérlettel

Új parkolási rendszert szorgalmaz az MDF fővárosi frakciója; az autósok BKV-jeggyel vagy bérlettel ingyen parkolhatnának a külvárosi metró-végállomásokon - erről Katona Kálmán beszélt.

A felfújt Trump-baba múzeumba kerül

A felfújt Trump-baba múzeumba kerül

128 lakót fertőzött meg a koronavírus brit mutációja egy belga idősotthonban

128 lakót fertőzött meg a koronavírus brit mutációja egy belga idősotthonban

Horrorfilmbe illő hangot ad az Amazon elektromos furgonja

Horrorfilmbe illő hangot ad az Amazon elektromos furgonja