szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fővárosi Bíróság szerdán megszüntette Kulcsár Attila háziőrizetét és vele szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el - közölte a bíróság.

Kulcsár Attila Budapest területét csak külön engedéllyel hagyhatja el, és ellenőrzésre heti egy alkalommal köteles jelentkezni a bíróság által kijelölt rendőrkapitányságon - áll az FB közleményében.

Kulcsár Attilát, a K and H Bank volt ügyvezető igazgatóját, a K and H Equities egykori üzletág-vezetőjét 20,8 milliárd forint értékű sikkasztással gyanúsítják, amivel 10,7 milliárd forint kárt okozott.

A K and H Equities egykori üzletág-vezetőjét 2003 nyarán Bécsben fogták el a hatóságok, nem sokkal azután, hogy a brókerbotrány kirobbanását követően a magyar rendőrség idézése elől külföldre távozott. Kulcsár Attila mintegy kilenc hónapig volt kiadatási őrizetben az osztrák fővárosban, tavaly március 30-tól pedig előzetes letartóztatásban Budapesten.

Kulcsár Attila tavaly nyáron hosszasan vallott az ügyészek előtt, magára és több más személyre is terhelő nyilatkozatot tett, majd szeptember 30-án, mintegy fél évi előzetes letartóztatás után az ügyészség indítványára a bíróság házi őrizetbe helyezte.

A Budai Központi Kerületi Bíróság június 28-án meghosszabbította Kulcsár Attila házi őrizetét szeptember 30-ig. A kényszerintézkedést meghosszabbító végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, a másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság helyt adott a fellebbezésnek és megszüntette a házi őrizetet.

A K and H brókercége ügyében a rendőrség már megkezdte az iratismertetést, az ügynek 26 gyanúsítottja van, két ember ellen nemzetközi elfogatóparancs van kiadva. A gyanúsítottak közül ma már senki nincs előzetes letartóztatásban, Kulcsár Attilával együtt hatan állnak lakhelyelhagyási tilalom alatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Kulcsár ügyvédje szerint kliense nem kötött vádalkut

Nem kötött vádalkut az ügyészséggel Kulcsár Attila - közölte a volt bróker ügyvédje a közszolgálati televízió reggeli műsorában pénteken. Zámbó Gyula kliense szerint lényegesen kisebb összeget sikkasztott, mint amekkorával vádolják.

MTI Itthon

Kulcsár-ügy: az adatkezelőnek joga van a megsemmisítéshez

Az adatkezelőnek jogában áll az adatokat tartalmazó dokumentumok megsemmisítéséről dönteni, amennyiben nincs olyan cél, amely miatt azokat tárolni kell - mondta az adatvédelmi biztos a lehallgatott Kulcsár-telefonbeszélgetések megsemmisítése kapcsán.

MTI Itthon

Gyanúsítottként hallgatták ki Kodela Lászlót a Kulcsár-ügyben

Gyanúsítottként hallgatták ki a brókerügyben Kodela Lászlót, a Miniszterelnöki Hivatal korábbi helyettes államtitkárát. Az ügyészség azt mondja, Kodela ötmillió forintot vett át Kulcsár Attilától azt ígérve, hogy elintézi a rendőrségen, hogy ne induljon nyomozás a brókerügyben - adta hírül az egyik kereskedelmi televízió hétfőn.

MTI Itthon

Megsemmisítették Kulcsár lehallgatási jegyzőkönyveit

"Színtiszta képtelenségnek" minősítette Tóth András nemzetbiztonsági államtitkár azt a feltételezést, miszerint a jegyzőkönyveket azért semmisítettek volna meg, mert azokból fény derülhetett volna Kulcsár politikai kapcsolatrendszerére.

MTI Itthon

Összefoglaló is készült Kulcsár telefonbeszélgetéseiből

A Nemzetbiztonsági Szolgálatnál tartalmi összefoglaló készült Kulcsár Attila lehallgatott telefonbeszélgetéseiről, melyet Demeter Ervin (Fidesz), az Orbán-kormány volt titokminisztere is megismerhet, ha azt az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága megszavazza - közölte egy kereskedelmi rádió műsorában szerdán este a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításában közreműködő politikai államtitkár.

MTI Itthon

Kulcsár: nem tőlem szivárogtak ki a jegyzőköny-részletek

Kulcsár Attila azt állítja, a sajtóban megjelent jegyzőkönyv-részletek nem tőle, vagy jogi képviselőjétől szivárogtak ki. A KandH Bank brókercégének volt ügyvezető igazgatója a sajtóban megjelent konkrét nevekről, mint vele kapcsolatban állókról nem kíván nyilatkozni.

Itthon

Zárolták Kulcsár ügyfeleinek vagyonát

A Pesti Központi Kerületi Bíróság nem jogerős végzésével több milliárd forint erejéig zárolta Kulcsár Attila több ügyfelének vagyonát. A döntés két ügyvédi irodát, 24 céget és 21 magánszemélyt érint.

És akkor 2,5 millió beoltott kellett ahhoz, hogy a kormány végre korlátozza a bolti tumultust

És akkor 2,5 millió beoltott kellett ahhoz, hogy a kormány végre korlátozza a bolti tumultust

Vízbe esett a hajóról és meghalt egy ember a Ráckevei-Dunán

Vízbe esett a hajóról és meghalt egy ember a Ráckevei-Dunán

A Kórházi Főigazgatóság vezetője elmondta, a lélegeztetőgépen lévők több mint 80 százalékát nem sikerül megmenteni

A Kórházi Főigazgatóság vezetője elmondta, a lélegeztetőgépen lévők több mint 80 százalékát nem sikerül megmenteni