szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke szerint a Kulcsár Attila vallomásáról nyilvánosságra került videofelvételek arra utalnak, mintha előzetes koncepció szerint ment volna a kihallgatás az ügyészségen.

"Az a hangulat, ami ott volt, ahogy az egész működött, azt üzeni a kívülállónak, hogy itt mintha valami másról lenne szó; az a kedélyes hangnem, a sugalmazott megállapítások, sokszor a jegyzőkönyvbe úgy történő bediktálások, hogy Kulcsár Attila különösebben nem mondott semmit, valóban arra utalnak, mintha egy előzetes koncepció mentén haladna előre a történet" - mondta Kuncze Gábor az MTV Nap-kelte című műsorában.

Ez valóban nem tesz jót az igazságszolgáltatásnak. Az ügyészségnek az sem tett jót, hogy előzőleg a jegyzőkönyvek "rendre egy irányba" kerültek nyilvánosságra, mindig akkor, amikor valami politikát is érintő tartalmuk volt - mondta a pártelnök, hozzáfűzve, ha a bíróság úgy találja, hogy a kihallgatás során megsértették az eljárási szabályokat, akkor az ügyészségnek viselnie kell a következményeket.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirschler Richárd Itthon

A Kulcsár-jegyzőkönyvek

A HVG legújabb száma „Befejeződött a Kulcsár-nyomozás - Külszíni megfejtés” címmel elemzi az exbróker ügyészségi vallomását. A kihallgatási jegyzőkönyvek fénymásolatait most Ön is letöltheti a hvg.hu-ról!

Hét nap

KULCSÁR-VIDEÓ

Nem befolyásolták az ügyészek Kulcsár Attila vallomását - reagált a HVG-nek Zámbó Gyula, a K&H-brókerbotrány fő...

MTI Itthon

Dávid Ibolya bizalma megingott az igazságszolgáltatásban

Dávid Ibolya szerint az egész igazságszolgáltatásba vetett bizalmat és hitet rendíti meg az az eljárási részlet, amely a sokmilliárdos sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attila ügyészségi kihallgatásáról videófelvételen nyilvánosságra került.