szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Két Veszprém megyei településen, Herenden és Bakonybélen sem javasolt a lakosság számára vezetékes ivóvizet fogyasztani - közölte a katasztrófavédelem szóvivője szerdán.

A belvíz miatt a vezetékes vízhálózat szennyeződött Herenden és Bakonybélen. Herenden ez mintegy négyezer, Bakonybélen pedig 1350 embert érint - mondta Dobson Tibor. A szóvivő kitért arra, hogy a vezetékes ivóvizet főzésre, mosásra és mosogatásra lehet használni ezen a két Veszprém megyei településen, csak ivásra nem. Dobson Tibor szerint ez az állapot addig tarthat, amíg át nem mossák a vezetékes vízrendszert.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Itthon

Több száz lakóházat fenyeget a víz

A Csongrád megyei Tápén továbbra is mintegy százharminc lakóházat veszélyeztet a belvíz, a Dunántúlon viszont szerdára javult az esőzések utáni belvízhelyzet. Kaposvárnak tegnap tízmillió forintos gyorssegélyt ígért a belügyminiszter.

MTI Itthon

KVM: iható a víz Esztergomban

Minden ellenkező híreszteléssel ellentétben nincs vészhelyzet, iható a víz Esztergomban, a Dunában sem mutatható ki egészségkárosító szennyezés - ezt állapították meg a környezetvédelmi felügyelőség eddigi mérései, ellenőrzései - áll a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) közleményében.

MTI Itthon

Özönvíz: állami támogatás a csatornák tisztítására

A kormány a Belügyminisztérium keretéből 150 millió forintos összeget különít el, amelyet az önkormányzatok a vízelvezető rendszerek tisztításával kapcsolatos közhasznú munkákhoz használhatnak fel - jelentette be Batiz András kormányszóvívő.

Vulkáni kőzet és hamu hullott eső helyett a szicíliai kisvárosra

Vulkáni kőzet és hamu hullott eső helyett a szicíliai kisvárosra

Magyar designer mutatja meg, hogy milyennek képzeli az új Mercedes-AMG C63-t

Magyar designer mutatja meg, hogy milyennek képzeli az új Mercedes-AMG C63-t

Néppárti képviselők a Fidesz kilépéséről: Nem engedjük Orbánnak, hogy megzsaroljon

Néppárti képviselők a Fidesz kilépéséről: Nem engedjük Orbánnak, hogy megzsaroljon