szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke felfüggesztette az Orbán Viktor Fidesz-elnök elleni vagyonnyilatkozati eljárást.

"Az érintett képviselő válaszát értékelve úgy határoztam, hogy a dr. Orbán Viktor országgyűlési képviselő elleni vagyonnyilatkozati eljárást 2006. január 31-én 24.00 óráig felfüggesztem" - áll Géczi József Alajos vonatkozó határozatában.
   
A bizottsági elnök ebben jelzi: Orbán Viktor válasza számos új elemet tartalmaz, azt azonban homályban hagyja, hogy az ingatlan beruházásai végül is nagyobb alapterületre sikeredtek-e az előzetesen engedélyezettnél, valamint, hogy korábbi jövedelmei megalapozták-e az esetleges értéknövekedést.
   
"Orbán Viktor a vagyonnyilatkozati kezdeményezésre törvényes határidőben megküldött nyilatkozatában utalt arra, hogy a Cinege úti háza felújítási és bővítési munkálatainak eredményét a 2006. január 31-ig benyújtandó vagyonnyilatkozatában rögzíteni fogja. Azaz értelmezésem szerint ebben fog választ adni az ingatlan alapterületét és bekerülési költségeit firtató felvetésekre" - fogalmaz Géczi József Alajos.
    
Déri Balázs, a stop.hu főszerkesztője január elején kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást  Orbán Viktor 2001 és 2005 között benyújtott vagyonnyilatkozatainak a képviselői jövedelemre vonatkozó pontjainak a kiegészítése, valamint a Budapest, XII. kerület, Cinege úti ingatlan tényleges
alapterületének ellenőrzése ügyében. 
    
A volt kormányfő január 12-én a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában azt mondta: lehet, hogy "perre kell menni" azzal az internetes lappal, amely vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett  vele szemben.  

 

 

 

 

 

 

 


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!