szerző:
MTI

A kormányfő a ciklus utolsó plenáris ülésén nem igazán az Országgyűlés munkáját értékelte, inkább a lakosságot próbálta óva inteni a Fidesztől.

A kormányfő - jelezve, hogy a ciklus utolsó plenáris ülésén nem elsősorban a képviselőkhöz, hanem az ország nyilvánosságához, a választópolgárokhoz intézi szavait - arról beszélt, hogy Magyarország útelágazásnál van, el kell döntenie, hogy milyen jövőt, milyen sorsot kíván magának.

Gyurcsány Ferenc hétfőn, parlamenti felszólalásában arra kért felhatalmazást Magyarországtól, hogy "azt a politikát lehessen folytatni, amiben nem a hatalmi kivagyiság, nem az önzés, nem a változás jelszava mögé rejtőzködő, mindent változatlanul hagyó konzervatív politika, hanem egy új, bátor, az igazságosságot követő politika valósul meg".

"Te jó ég..!"
Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, hogy olyan országot szeretnének, amelyben ahhoz van támogatás, hogy az egyik párt nem tör be a másik szerverére, ahol az egyik párt faxáról nem rendelnek meg olyan újságokat, amelyekben méltánytalanul és elfogadhatatlan módon vádolják a köztársaság kormányának miniszterét és miniszterelnökét, és ahol nem félni kell a hatalomtól, hanem bízni lehet benne.
   
"És aki így viselkedik ellenzékben, te jó ég, hogyan viselkedne az kormányban, az lesz a legjobb ha ezt nem tudjuk meg"-mondotta a miniszterelnök.
Hivatkozott arra, hogy a 100 lépés politikájával egy év alatt sikerült "megmozdítani" az országot, és az asztalán tornyosuló iratokra mutatva közölte: az Országgyűlés az utóbbi időszakban 200 törvényt alkotott meg, és az ország 1.200 milliárd forintos fejlesztést valósított meg négy év alatt.
   
Egy számítógépes adathordozót felmutatva bejelentette: elkészült a következő évek magyarországi fejlesztéseinek átfogó programja is.
   
Gyurcsány Ferenc felszólalásában hosszasan foglalkozott annak kifejtésével, hogy szerinte miért lenne hiba, ha a Fidesz kapna ismét lehetőséget a választópolgároktól a kormányzásra.

"Magyarországon a baloldaliság jelszavával kokettáló Fidesz a konzervativizmus legrosszabb hagyományait kívánja a társadalompolitikában folytatni: növelni a különbséget, olyan felső osztályos politikát csinálni, amelynek az árát az alul lévő milliók fizetik ki" - mondta a miniszterelnök, feltéve a kérdést: ezt
akarjuk, vagy egy új Magyarországot szeretnénk, valóságos szolidaritással és összekapaszkodással.
   
Szavai szerint az embereknek el kell dönteniük, hogy azokra bízzák-e a kormányzást, akiknek csak "terhes formalitás" volt a demokratikus köztársaság, amikor kormányon voltak, akik "ha hatalmi érdekük úgy kívánta, hezitálás és zokszó nélkül összeálltak Csurka Istvánnal és pártjával", Torgyán Józsefre bízták az agráriumot és a vidéket, önmagukat azonosították a hazával, most pedig plakáton "depresszió-kampányt" folytatnak, miközben az ország sikere mögött családok erőfeszítései állnak?

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Vigyázzon, adatait ellopó átverés a 99%-os akcióban kínált, olcsó Microsoft Office

Vigyázzon, adatait ellopó átverés a 99%-os akcióban kínált, olcsó Microsoft Office

Székesfehérvár polgármestere meglátta, mivé lettek a közbeszerzések

Székesfehérvár polgármestere meglátta, mivé lettek a közbeszerzések

Rengeteg kérdést feltett Gruevszkiről, egy rövid nem szócskával leszerelte a kormány

Rengeteg kérdést feltett Gruevszkiről, egy rövid nem szócskával leszerelte a kormány

Nálunk is okosabban költ bankkártyánk

Nálunk is okosabban költ bankkártyánk

Závecz: a Fidesz elvesztett negyedmillió szavazót

Závecz: a Fidesz elvesztett negyedmillió szavazót

Kövér után a NATO-közgyűlés is törölte Demeter Márta tagságát

Kövér után a NATO-közgyűlés is törölte Demeter Márta tagságát