szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Rogán Antal bizonyíthatónak nevezte, hogy a Fidesz-frakció szerveréről történt behatolás az MSZP kampányanyagaiba. A kampányfőnök szerint "lelkes aktivisták" is hozzáférnek a szerverükhöz.

A párt kampányfőnöke ma reggel a Nap TV Kereszttűz Extra című műsorában mondta, hogy az említett Fidesz szerverhez mintegy kétszáz „lelkes aktivista” fér hozzá, valamint országgyűlési képviselők, de az utóbbiak elsősorban a parlament szerverét használják laptopjukon keresztül. A politikus buta dolognak, illetve túlkapásnak tartja az esetet.

„Amelyik lelkes munkatársunk ezt csinálta az komoly hibát követett el, de azért nem fog összedőlni a világ”– mondta, hozzátéve, hogy a betörés kifejezést visszautasítja. Felidézte, hogy 2002 tavasza óta, tehát közel négy éve van életben az a törvény, amely vétségnek minősíti ezt a cselekményt, de szerinte még nem született egyetlen ítélet sem az interneten mindennapos ügynek számító cselekmények kapcsán. Rogán Antal szerint e-mailen juthatott el a kód az említett aktivistákhoz.

A kampányfőnök hozzáfűzte, hogy a Fidesz is szokott kapni, provokációs szándékkal, vagy „így-úgy-amúgy” érdekes e-maileket, például olyan állítólagos közvélemény-kutatásokat, amelyek láthatóan pánikot akarnak kelteni a pártban. Rogán Antal megismételte, hogy a Fidesz kampányanyagai nyilvánosak és csak azért van kódjuk, hogy kivédhető legyen az esetleges törlés és módosítás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Fidesz-szerverről törtek be az MSZP-számítógépébe?

Hiller István szerint "alapos ok" van feltételezni, hogy február 3-án a Fidesz server.fidesz.hu azonosítójú számítógépes szerveréről hatoltak be az MSZP választási anyagaiba és vittek el onnan terveket, egyéni képviselőjelölti kreatív anyagok különböző változatait. Az MSZP elnöke sajtótájékoztatót tartott az esetről.

MTI Itthon

Lendvai szerint ellopott MSZP-s komputeren volt a titkos kód

Az MSZP XXII. kerületi pártirodájából nemrég ellopott számítógépről megszerezhető volt az a titkos kód, amellyel betörtek a szocialisták választási anyagai közé - közölte a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján.

A megbukott civiltörvényt felváltó törvénytervezet is problémás a civilek szerint

A megbukott civiltörvényt felváltó törvénytervezet is problémás a civilek szerint

Nyolcszor nagyobb valószínűséggel okoz vérrögöt a koronavírus, mint az AstraZeneca oltása

Nyolcszor nagyobb valószínűséggel okoz vérrögöt a koronavírus, mint az AstraZeneca oltása

A nemzetbiztonsági bizottság beidézte Palkovics Lászlót a kínai egyetem miatt

A nemzetbiztonsági bizottság beidézte Palkovics Lászlót a kínai egyetem miatt