szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az utóbbi két nap esőzései miatt megállt az apadás a Tisza felső szabolcsi szakaszán, sőt a folyó tiszabecsi határszelvényében, Tiszabecsnél és Tivadarnál már újra emelkedett a vízszint.

A nyíregyházi Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője közlése szerint a Tiszán jelenleg Tiszatelek és Gávavencsellő között harmadfokú az árvízvédelmi készültség, Záhony és Tiszatelek között másod-, Szatmárcseke és Záhony között pedig elsőfokú.

Bodnár Gáspár elmondta, elsőfokú készenlét van érvényben a Szamos tiszai torkolati szakaszán, illetve a Krasznán is. A Lónyai-főcsatorna vize 55 centiméterre megközelítette a rekord vízállást, a 899 centimétert, s az egy hónapja vízben álló töltések mentén egyre több az árvízi jelenség.

A fakadó és szivárgó vizek jelentek meg a gátaknál, amit elvezetnek a földsánctól. Emellett harmadfokú árvízvédelmi készültség mellett a hullámveréstől, takarással is védik a gátakat Nagyhalász-Mágánál, míg a torkolati szakasznál megkezdték a töltés bordás megtámasztását homokzsákokkal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Itthon

Árvízhelyzet óráról órára - csütörtök

Fokozott figyelőszolgálatot tartanak a Római-parton a védelmi szakemberek, konkrét védekezésre jelenleg nincs szükség. Kövesse nyomon az árvízzel kapcsolatos történéseket, intézkedéseket óráról órára a hvg.hu-n.

MTI Itthon

Időjárás: zápor, zivatar várható

Eső, zápor várható csütörtök estig, a hőmérő higanyszála legfeljebb 12 fokig emelkedik - jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

MTI Itthon

Második árhullámtól tartanak

Lassan apad a Duna Budapestnél, mindössze tíz centis apadásra számítanak. Szakértők szerint egy második árhullám lehetőségét sem lehet kizárni.

Elhatárolódnak a Petőfi Irodalmi Múzeum beosztottjai Demeter Szilárd írásától

Elhatárolódnak a Petőfi Irodalmi Múzeum beosztottjai Demeter Szilárd írásától

Nagy Blanka otthagyta a Momentumot

Nagy Blanka otthagyta a Momentumot

Ezer villanybiciklire még idén küldhetik az állami támogatást

Ezer villanybiciklire még idén küldhetik az állami támogatást