szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az oktatás és az agrárium területén gyakorlatilag egyetértés van a koalíciós tárgyalásokat folytató pártok között – közölte az SZDSZ elnöke.

Kuncze és Gyurcsány.
Egymásra nézve
"Tény, hogy Magyar Bálint terjesztette elő az oktatásra vonatkozó következő négyéves programot, amelyet viták után, kisebb módosításokkal most már mindkét párt magáénak vall" – fogalmazott kérdésre válaszolva Kuncze Gábor.

A pártelnök elmondta: egyes területeken kisebb egyeztetésekre még szükség van, de már kibontakozott az egyetértés. Ilyennek nevezte az önkormányzatiság kérdését, hozzátéve, hogy ehhez szükség van az ellenzék együttműködésére is a kétharmados törvények miatt.

Az egészségügy és a követendő gazdaságpolitika kérdéskörében egyelőre nincs egyetértés – jelentette ki a liberális vezető.

Arra, a Népszabadságban megjelent hírre, miszerint az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat a szocialisták zrt.-vé alakítanák, közölte: több, az egészségügy átalakításáról szóló koalíciós egyeztetésen vett részt, de ott még soha nem hangzott el ez a javaslat.

Május 28-án lesz az SZDSZ küldöttgyűlése, amely jóváhagyja a kormányprogramot és elfogadja a koalíciós megállapodást, "vagyis a mi felfogásunk szerint május 28-ig kell odáig eljutni, hogy ezekben a kérdésekben is a szükséges döntések már megszülessenek". Hozzátette, hogy ebben az esetben június 15-ig megalakulhat az új kormány.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Választás 2006

Kuncze: Kovács Pisti örül a piros kölcsön-lufiknak

Magyarnak lenni közös felelősséget jelent, össze kell fogni, mert ez közös sorsunk – hangsúlyozta a koalíciós pártok közös csütörtöki, budapesti kampányzáróján mondott beszédében Gyurcsány Ferenc, aki az összefogáson túl a nemzet egyesítésére szólított fel.

MTI Választás 2006

Gyurcsány és Kuncze összefogásról beszélnek

A többség azt akarja, folytassa a kormányzást a remény, a szabadság és a gyarapodás koalíciója - jelentette ki Gyurcsány Ferenc Pásztón. A választásokig hátralévő két hétben össze kell fogni, nemcsak a liberális szavazóknak, hanem az MSZP-nek és az SZDSZ-nek is - jelentette ki közben Kubcze Gábor, a liberális párt elnöke.

MTI Itthon

Kuncze ellenzéki együttműködést javasol

Az SZDSZ azt ajánlja az ellenzéki pártoknak, hogy bizonyos kérdésekben, például az 1990-ben hozott kétharmados önkormányzati törvény vagy az államháztartás rendbetételének ügyében működjenek együtt a kormánypártokkal.

Fajgyűlöletet látnak az örmények az azeriek háborús panoptikumában

Fajgyűlöletet látnak az örmények az azeriek háborús panoptikumában

Will Smith dühös lett Georgiára, mégsem forgat az államban

Will Smith dühös lett Georgiára, mégsem forgat az államban

Az SZFE új rektorhelyettese és új tanára is állami támogatást kap filmezésre

Az SZFE új rektorhelyettese és új tanára is állami támogatást kap filmezésre