szerző:
MTI

Megállapodást írtak alá pénteken Balatonőszödön az MSZP és az SZDSZ vezetői a két párt budapesti együttműködéséről, amelynek egyik pontja az, hogy Demszky Gábor lesz a szocialisták és a szabad demokraták közös főpolgármester-jelöltje.

Molnár Gyula, az MSZP budapesti elnöke az értesülést megerősítve, elmondta, hogy a kormányülés előtt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Hiller István MSZP-elnök, Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke, valamint Demszky Gábor főpolgármester, és az MSZP budapesti elnökeként ő írta alá a fővárosi koalíciós együttműködési megállapodást. A szerződés részleteit péntek kora délután Demszky Gábor és Molnár Gyula közös sajtótájékoztatón ismerteti.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

A Medián szerint Demszky a legesélyesebb

A fővárosiak körében Demszky Gábor jelenlegi városvezető a legesélyesebb az őszi főpolgármester-választáson - derül ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet felmérésből.

MTI Itthon

Demszky népszavazást akar az olimpiáról

Népszavazás kiírását javasolta Demszky Gábor főpolgármester a Budapesten 2016-ban rendezendő olimpia ügyében a szervezést kezdeményező Budapesti Olimpiai Mozgalom (BOM) konferenciáján szerdán Budapesten.

MTI Itthon

Jövő péntekig izgulhat Demszky

Jövő pénteken az MSZP fővárosi küldöttgyűlésén dől el véglegesen, hogy indít-e önálló főpolgármester-jelöltet a párt.

MTI Itthon

Demszky az SZDSZ főpolgármester-jelöltje

A Szabad Demokraták Szövetsége ismét Demszky Gábort indítja a főpolgármesteri posztért az őszi önkormányzati választásokon - jelentette be Kuncze Gábor pártelnök szerdai.

MTI Itthon

Demszky csak a papírra vár

Írásos hivatalos szocialista javaslat esetén Demszky Gábor és pártja megvizsgálja azt a felvetést, miszerint a szocialisták támogatnák főpolgármester-jelöltségét, hogy ha Molnár Gyula lesz az egyik helyettese ősztől – ezt Demszky Gábor jelentette ki.

MTI Itthon

Demszky: ne a nevető harmadik nyerjen

Demszky világossá tette, hogy azt szeretné, ha a szocialisták és a szabaddemokraták közös jelöltje lenne, "a szavazók nem szeretnék, hogy a nevető harmadik nyerjen" a főpolgármesteri választásokon.

Budapesten is gyertyát gyújtottak a meggyilkolt lengyel politikus emlékére – fotók

Budapesten is gyertyát gyújtottak a meggyilkolt lengyel politikus emlékére – fotók

Windows 7-et használ? Már csak egy nyugodt éve maradt

Windows 7-et használ? Már csak egy nyugodt éve maradt

Elvonón van, de februárban már koncertezne Curtis

Elvonón van, de februárban már koncertezne Curtis

Donald Trump hamburgert rendelt a Fehér Házba, mert nincs, aki kiszolgálja

Donald Trump hamburgert rendelt a Fehér Házba, mert nincs, aki kiszolgálja

Kanadában is korlátozzák a Richter gyógyszerét

Kanadában is korlátozzák a Richter gyógyszerét

Ezt a videót az Apple is megszívlelhetné

Ezt a videót az Apple is megszívlelhetné