szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokan nem értették, miért csak a tragédia másnapján jelent meg Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Budapesten. Lehet, hogy 20-án nem is volt az országban?

Az augusztus 20-ai tűzijáték alatt tomboló, halálos áldozatokat és több száz sebesültet követelő szélvihar idején – hivatalos közlés szerint – Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a fővárostól legfeljebb másfél órányira levő a balatonöszödi kormányüdülőben tartózkodott. A közvélemény megütközésére csak a tragédia másnapján jelent meg Budapesten.

Parlamenti és külügyi források szerint azonban Gyurcsány az ünnepnapot Horvátországban töltötte. A rendszerváltozás óta ez volna az első eset, hogy az augusztus 20-ai ünnepnapot nem Magyarországon tölti a miniszterelnök.

Az őszi parlamenti idénykezdet egyik fő témája lesz a tragikus kimenetelű ünnepség körül kialakult belpolitikai helyzet, a kormánytisztviselők egymásnak ellentmondó nyilatkozatai – értesült a hvg.hu. Az ellenzék parlamenti vizsgálóbizottság felállítását szorgalmazza majd, meg kívánják hallgatni Gyurcsány Ferencet is, hogy magyarázatot kapjanak arra, miért csak másnap jelent meg a fővárosban, és valójában hol töltötte az állami ünnepnapot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vélemény

Tűzijáték-tragédia: viharálló bársonyszékek

Ha egy futballmeccsen székeket törő huliganizmus, rasszista demonstráció történik, azért a labdarúgóklubot megbüntethetik. Pedig nyilván nem ők buzdították a tömeget. Nem gondoljuk, hogy a honi politikára enyhébb szabályrendszert kéne alkalmazni, mint a minőségi-erkölcsi szempontból igen csehül álló magyar focira. Mégis, nagyon úgy tűnik, az évszázados fákkal, tribünökkel, háztetőkkel szemben a politikusi bársonyszékek az orkánerejű széllökéseknek is bizton ellenállnak.

Vizsgálat indult a Facebooknál a magyar politikusok elérésének csökkenése miatt [frissítve]

Vizsgálat indult a Facebooknál a magyar politikusok elérésének csökkenése miatt [frissítve]

Szólt a rock, gyártottak kézifegyvert, most Demeter Szilárd dönt az Andrássy-palota sorsáról

Szólt a rock, gyártottak kézifegyvert, most Demeter Szilárd dönt az Andrássy-palota sorsáról

Iván Kristóf: A járványmatematikai modell azt mutatja, hogy a vírus terjedése tetőzött

Iván Kristóf: A járványmatematikai modell azt mutatja, hogy a vírus terjedése tetőzött