szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A miniszterelnök sajtófőnöke cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint Gyurcsány Ferenc augusztus 20-án külföldön tartózkodott. A miniszterelnök állítólag a Balatonról nézte a tűzijátékot.

László Boglár elmondta, hogy a miniszterelnök augusztus 20-án részt vett a délelőtti állami ünnepségen, majd a családjával a Balatonra utazott, és a déli partról családjával együtt nézte a Balaton partján egymást követő tűzijátékokat. Gyurcsány Ferenc 21-én hajnali 6 órakor  Balatonöszödről indult vissza Budapestre - tette hozzá Danks Emese.
   
Az augusztus 20-i központi állami ünnepséget a hagyományokhoz híven a Parlament előtt, a Kossuth téren tartották. A katonai tiszteletadással rendezett ünnepségen részt vettek a legfőbb közjogi méltóságok, köztük a miniszterelnök is. A viharral összefüggésben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök augusztus 21-én reggel a Parlamentben tanácskozást hívott össze, amely után azonnali, gyors és alapos vizsgálatot rendelt el. A vizsgálat vezetésével Szilvásy György kancelláriaminisztert bízta meg. 
   
A vizsgálat részeredményeiről hétfőn délután tartott sajtótájékoztatón megjelent Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is, aki a kormány nevében részvétét fejezte ki a katasztrófa során elhunytak hozzátartozóinak, illetve együttérzését a sérülteknek.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Gyurcsány rendkívüli megbeszélést hívott össze

A kormányfő reggel 8-ra rendkívüli megbeszélést hívott össze, ahol tájékozódik a különböző kormányzati szervektől a katasztrófa jelenlegi helyzetéről, a sérültek állapotáról és a kárelhárításról - közölte a kormányszóvivő.

MTI Itthon

Gyurcsány: Budapest a szabadság és a szolidaritás városa

Az MSZP és az SZDSZ tizenkét éves házassága Budapest házassága is. A főváros csak akkor lehet erős és sikeres, ha összefogás van a kerületek és Budapest vezetése között - mondta Gyurcsány Ferenc az MSZP szombati budapesti kampánynyitóján.

Az új Honda Legendben már legálisan tévézhet menet közben a sofőr

Az új Honda Legendben már legálisan tévézhet menet közben a sofőr

Külföldön terjeszkedne a Szerencsejáték Zrt.

Külföldön terjeszkedne a Szerencsejáték Zrt.

Kiküldték a hétvégi AstraZeneca oltásokat lemondó sms-eket

Kiküldték a hétvégi AstraZeneca oltásokat lemondó sms-eket