szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz elnöksége azt javasolja az országos választmánynak, hogy május 19-én és 20-án rendezzék a párt tisztújító kongresszusát - számolt be az elnökség kétnapos ülésén született döntésről Szijjártó Péter szóvivő.

A tisztújító kongresszust minden bizonnyal a fővárosban tartják majd - tette hozzá Szijjártó Péter szóvivő, aki szerint a helyzetértékelés, az ország állapota és a tisztújítás indokolja, hogy kétnapos legyen a tanácskozás.
 
Szijjártó Péter elmondta: a Fidesz elnöksége délután Balog Zoltánnak, az emberi jogi bizottság fideszes elnökének előterjesztésére megtárgyalja a Gönczöl-bizottság jelentését, amelyet ennek alapján szerdán, sajtótájékoztatón értékelnek.
 
A Fidesz elnöksége - amely hétfő óta Dobogókőn ülésezik - Szijjártó Péter szerint a kordonbontás ügyében változatlanul fenntartja álláspontját, hogy egy súlyosan törvénysértő állapotot szüntettek meg a Kossuth téren. A tettükért minden következményt vállalnak, és ha indulnak eljárások, akkor lemondanak mentelmi jogukról. Arról még nem született döntés, hogy lesz-e újabb kordonbontó akció - tette hozzá.
 
A szóvivő szerint az sem került még szóba, hogy Orbán Viktor felszólal-e a parlament tavaszi ülésszakának első napján, február 12-én.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Politológusok: kockázatos lépésre szánta el magát a Fidesz

Az MTI-nek nyilatkozó politológusok szerint politikai szempontból kockázatos lépésre szánta el magát a Fidesz azzal, hogy a párt képviselői pénteken lebontották a Kossuth téri kordont, egyelőre ugyanis nem lehet tudni, hogy hogyan alakul a párt támogatottsága az eset után.

MTI Itthon

A lakosság csaknem fele helyteleníti a Fidesz kordonbontását

A magyar lakosság relatív többsége, 44 százaléka helyteleníti a Fidesz pénteki kordonbontását, és 68 százalék tart attól, hogy a polgári engedetlenségi akció további utcai zavargásokhoz vezethet - derült ki a Szonda Ipsos közvélemény-kutatásából, amit vasárnap ismertettek a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorban.