szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Iratismertetést követően lezárta a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda az ellen a 19 éves fiatalember ellen, aki a gyanú szerint Molotov-koktélokat gyártott budapesti lakásában; ellene közveszélyokozás miatt várhatóan vádemelést javasol a rendőrség - közölte a gyanúsított védője.

A fiatalember továbbra is előzetes letartóztatásban van, a kényszerintézkedés ellen benyújtott fellebbezést még nem bírálta el a bíróság - mondta Futó Barnabás. A Pesti Központi Kerületi Bíróság pénteken helyezte előzetes letartóztatásba a gyanúsítottat, közveszélyokozás előkészülete miatt, s a rendőrség várhatóan ugyanezért javasol vádemelést a VI-VII. kerületi ügyészségnek. 

A Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatóhelyettese, Zsombok György múlt szerdán jelentette be: a rendőrség elfogott egy 19 éves, büntetlen előéletű férfit, aki valóságos "Molotov-koktél-gyárat" rendezett be VI. kerületi lakásában.  A rendőrség közlése szerint a Nemzetbiztonsági Hivatallal együttműködve múlt kedden fogták el a fiatalembert, aki a bérelt lakásban egy hónapja készült robbanó benzines palackok gyártására. Ezeket március 15-én a rendőrök ellen akarta használni, illetve osztogatni akarta azoknak, akik szintén ott vannak a tüntetésen. 

A lakásban tartott házkutatás során 56 ásványvizes és 25 egyéb üveget, és a Molotov-koktél gyártásához szükséges más segédanyagokat (méretre szabott dugót, kanócnak való rongyot és benzint) találtak. A rendőrségi tájékoztatás szerint a gyanúsított "a Kossuth tériekhez tartozik", személyes kapcsolatban van olyan emberekkel, akik az őszi események miatt rendőrségi eljárás részesei voltak. A rendőrség az ügyről kiadott közleményében az szerepel: a fiatalember a lakásban talált névjegykártya szerint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

"Molotovkoktél-gyárat" lepleztek le a VI. kerületben

Valóságos "Molotov-koktélgyár"-at rendezett be VI. kerületi lakásában egy 19 éves budapesti fiatalember, akit a rendőrség már őrizetbe vett. A röszkei határátkelőhelynél két, autójukban egy Kalasnyikovot és lőszereket szállító férfit tartóztattak le.

Nyilvános alvókabinokat helyeznének ki Németországban, hogy a hajléktalanok ne fagyjanak meg

Nyilvános alvókabinokat helyeznének ki Németországban, hogy a hajléktalanok ne fagyjanak meg

Készülőben a MacBook Air prémiumkiadása

Készülőben a MacBook Air prémiumkiadása

Hiába a világjárvány, környezettudatosabbak nem igazán lettek a magyarok

Hiába a világjárvány, környezettudatosabbak nem igazán lettek a magyarok