szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ismeretlen telefonálók megfenyegették Karsai József szocialista országgyűlési képviselőt, Battonya polgármesterét, mert feljelentést tett a rendőrségen az inzulinpatronokhoz kapcsolódó szerelékek forgalmazásával kapcsolatban. Erről egy nyilatkozatban maga a képviselő tájékoztatta az MTI-t hétfőn.

A dokumentum szerint az általa tett feljelentés alapján, az Országos Egészségügyi Pénztárral (OEP) szerződéses viszonyban álló azon gazdasági társaságok ellen, akik esetenként több százezer forinttal rövidítették meg az inzulinszerelékeket vásárlókat, a Békés megyei Battonyán elrendelték a nyomozást.

A fenyegetések miatt Karsai József közölte: a feljelentésben szereplő tényekről a bizonyítékait megfelelő helyen letétbe helyezte, bármely, az ismeretlen telefonálók által kilátásba helyezett esemény bekövetkezése estére.

URLguru

További hasznos weblapokat szeretne a témában? Esetleg Ön osztana meg másokkal érdekes linkeket? Kattintson az URLguru.hu oldalra!

Karsai József az elmúlt hónapokban több alkalommal is sajtótájékoztatót tartott azzal kapcsolatban, hogy a beteg gyermekek életminőségét javító inzulinpumpa, és az ahhoz kapcsolódó szerelékek forgalmazásánál visszaéléseket vélt felfedezni. A pumpákhoz kapcsolódó, és az OEP által támogatott szerelékek esetében, ugyanis egyes forgalmazók nagyobb összeget fizettetett ki a betegekkel, mint amennyit leszállítottak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Három évet kaphat a férfi, aki a Parlament lerohanásával fenyegetőzött

Három évet kaphat a férfi, aki a Parlament lerohanásával fenyegetőzött

Két vezető is lemondott a kínai cégnél, amely 1 millió vakcinát küldene Magyarországra

Két vezető is lemondott a kínai cégnél, amely 1 millió vakcinát küldene Magyarországra

Perre vinnék a WhatsApp változtatásait a 400 millió felhasználós Indiában

Perre vinnék a WhatsApp változtatásait a 400 millió felhasználós Indiában