szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Folytatja a hét végi kiemelt ellenőrzéseket a rendőrség Győrött, a Mosoni-Duna mellett működő szórakozóhelyek környékén, ahol a múlt hétvégi razzián hét személy ellen a közrend, 15 személy ellen pedig a közlekedési szabályok megsértése miatt indítottak eljárást - mondta Holló Sándor ezredes, győri rendőrkapitány.

A kiemelt ellenőrzés helyszínén az utóbbi hetekben több támadás, rablás, verekedés történt. Az egyik szórakozóhelyről a másikba tartó, gyakorta ittas fiatalokat a töltésen lepik meg a támadók, letépik nyakláncukat, elveszik a pénzüket.

Tizennégy év alatti támadók esetén az életkor büntethetőséget kizáró ok - hangoztatta a kapitány, utalva a napokban történt esetre, amikor két gyermekkorú elkövető rabolt ki két gyermekkorú sértettet.

Temes Sándor őrnagy az üggyel kapcsolatban elmondta: a 12 éves támadók egyike korábban már több vagyon elleni bűncselekményt követett el. A tettesek kihallgatásuk során elismerték, hogy július 30-án délután megtámadtak egy testvérpárt, bántalmazással fenyegették őket és pénzt követeltek tőlük. A megfélemlített gyerekek átadták a náluk levő 1200 forintot a támadóknak, akik a pénzt pizzára költötték.

Az esettel összefüggésben az őrnagy megemlítette: a szaktárca javaslatot tett a büntethetőségi korhatár 12 évre történő leszállítására bizonyos bűncselekmények esetén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!