szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Két vámosújfalui huszonéves férfi lövési tudományát szerette volna kipróbálni Borsod-Abaúj-Zemplénben, a Bodrog partján, ám a fémdobozok helyett végül egymásra lőttek - mondta szombaton az MTI-nek a rendőrség.

Solymosi Antal, a Sárospataki Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta, hogy a két vámosújfalui huszonéves fiatalember a Bodrog töltésére ment, ott különböző célokra, leginkább fémdobozokra kezdett lövöldözni. Az egyik lövésnél azonban a lövedék megpattant és kisebb karcolásokat okozva, eltalálta egyiküket. Erre a meglőtt fiatal elkérte társától a légpuskát, megtöltötte és bokán lőtte a fiút - ismertette a részleteket.

Az esetnek egyikük sem tulajdonított különösebb jelentőséget egészen addig, amíg a lábon lőtt fiatal bokája dagadni nem kezdett – tette hozzá Solymosi Antal. Kórházba vitték, ott megröntgenezték és kiderült, hogy a golyó a lábában rekedt, ezért meg kellett műteni.

Az ügyben lezárult a nyomozás, a társát szándékosan meglövő fiatal ellen könnyű testi sértés miatt nyomoztak, és az ügy dokumentumait megküldték a Sátoraljaújhelyi Városi Bíróságnak - mondta Solymosi Antal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!