szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Budakalász önkormányzata beperli a közlekedési tárcát, mert a helyi útfejlesztésre szerződésben rögzített vállalásának a minisztérium nem tett eleget - közölte a település polgármestere.

Parlagi Endre elmondta, hogy az épülő M0-ás híd budai lejárója közigazgatásilag Budakalászhoz tartozó területen létesül. A nagyközség, mint engedélyező hatóság, azzal a feltétellel járult hozzá a beruházáshoz, ha ennek fejében a tárca finanszírozza a községen átvezető nagy forgalmú, egyébként állami kezelésben lévő utak forgalombiztonsági fejlesztését.

Csúcsidőben ugyanis óránként már most is 700-800 kocsi halad át ezeken a túlterhelt utakon, és az új híd átadása nyomán ez a szám becslések szerint megkétszereződik. Az út korszerűsítés nélkül nem képes ekkora forgalom elviselésére - tette hozzá.

Mint emlékeztetett, a közlekedési tárcával meg is kötötték a szerződést, amelynek értelmében a minisztérium 200 millió forintot juttat az útfejlesztésre, körforgalom, járdasziget, lámpás jelzőrendszer kiépítésére. Ez ügyben már sürgető levéllel fordult a miniszterhez a polgármester, de választ sem kapott.

A beruházást illetően mindmáig semmilyen lépés nem kezdődött, s ezzel a szerződést a tárca felrúgta - szögezte le a polgármester. Ezért az önkormányzat a Pest Megyei Bírósághoz fordul, hogy jogi úton szerezzen érvényt a megállapodásban foglaltaknak - hívta fel rá a figyelmet Parlagi Endre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!