szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A magas vízállás miatt időlegesen le kellett állni az M0-ás északi Duna-híd építésével - közölte a Hídépítő Zrt. igazgatója hétfőn.

Rapkay Kálmán igazgató elmondta, hogy a hét végére az ár több part menti munkaterületet elöntött, ezért az erőket az itt lévő, összesen 350-400 tonnányi építőanyag - kábelek, állványok, zsaluk, védőeszközök - biztonságba helyezésére fordították. Ezekben a munkálatokban 50 ember, kamionok daruk vettek részt - tette hozzá.

A pesti oldalon szüneteltetni kell a Duna felett épülő két darab, egyenként 100 méter magas, nagy A betű formájú tartópillér, a szigeten pedig a hídelemek elhelyezését. Ugyanakkor a gátakon kívüli területeken a hídhoz kapcsolódó útépítés munkálatai, a 2-es út és a 11-es út mentén folytatódnak - utalt rá az igazgató.

Az árhullám levonulása várhatóan napokig tart, így csak a hét végén indulhatnak meg újra a munkák a part menti területeken. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a 62 milliárd forintos beruházás jövő év augusztusára tervezett befejezése hozzávetőlegesen 15 napot késhet - hívta fel rá a figyelmet Rapkay Kálmán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!