szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A német Baloldal pártjának mintegy tíz aktivistája tüntetett pénteken a berlini magyar nagykövetség előtt, tiltakozva a Magyar Kommunista Munkáspárt vezetőinek beperlése ellen

A tiltakozás résztvevői semmifajta petíciót nem nyújtottak át a nagykövetségen. Két zászlót tartva a magasba ugyanakkor elítélték az antikommunizmust, illetve éltették a Magyar Kommunista Munkáspártot. A tiltakozók  hasonló tartalmú röpcédulákat osztogattak a járókelőknek. A helyszínre kivezényelt rendőrök nem avatkoztak be, a tiltakozó akció békésen zajlott.
   
A Magyar Kommunista Munkáspárt elnöksége ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás címén kezdeményezett eljárást a Fővárosi Bíróság elnöke. Thürmer Gyula pártelnök a közelmúltban bejelentette,
hogy  párt több külföldi baloldali szervezetet kért fel tiltakozásra az MKM elnökségét a vádlottak padjára ültető eljárás ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!